Авторизація

Політика
Саакашвілі поїхав до Канади, щоб зібрати кошти на протезування українським бійцям (фото)
01.05.2017 о 22:58
image

29 квітня у Культурному центрі Святого Володимира у Торонто в Канаді відбулася зустріч "Шана відвазі" - політика і журналістика". Представники діаспори поспілкувалися з українськими гостями. Серед них 3-ій президент Грузії та український опозиціонер Михайло Саакашвілі, головний редактор видання Цензор.нет Юрій Бутусов та президент волонтерської організації допомоги Україні "RAZOM" Люба Шипович. Організатор - Канадсько Український фонд допомоги для збору коштів на навчання українських реабілітологів.

Інформує «Є!», з посиланням на gazeta.ua.

Говорили про можливості та перспективи розвитку України, необхідність перемоги у боротьбі із зовнішнім ворогом за незалежність та важливість медіапідтримки у цій боротьбі. Про правильне формування інформаційного образу України за кордоном.

"Україна має потужний національний ресурс, сильну армію і є привабливою для туристів з-за кордону. Окрім співпраці з фондом протезування ще однією задачею свого візиту вважаю переконувати емігрантів повертатись в Україну. Залучення їх працездатності та закордонного досвіду стане в нагоді у будівництві та укріпленні держави", - зауважив Михайло Саакашвілі.

Аби відвідати захід охочі заплатили по 120 доларів. Ці гроші будуть спрямовані на розвиток Проекту підтримки протезування в Україні.

"Ми не лише збираємо гроші на закупівлю протезів, а дбаємо про розвиток протезування в Україні. Важливо, щоб українці могли самі робити якісні протези з дотриманням світових стандартів. Щоб не було потреби висилати бійців на протезування за кордон", - розповіла президент Канадсько-українського міжнародного фонду підтримки Антоніна Кумка.

Фонд зібрав команду із семи протезувальників із Канади, США, Австралії та Великої Британії, які приїдуть до міста Дніпра ділитися досвідом з українськими фахівцями. Одна така місія коштує близько 35 тисяч канадських доларів. Збирають гроші на зустрічах, бенкетах. Організовують майстер-класи, отримують благодійні пожертви, допомогу від меценатів.

Завдяки попереднім місіям Проекту підтримки якісні протези отримали 20 осіб з ампутованими кінцівками, серед яких є учасники бойових дій на сході України.Започаткували міо-протезування рук в Україні. Офіційно сертифікували 7 українських спеціалістів з різних регіонів. 40 фахівців навчили провідних технологій реабілітації після протезування.

Проект підтримає п'ятьох учасників "Ігор нескорених", які представлять Україну на Invictus Games в Торонто у вересні.

"Наша мета - це відпротезувати щонайменше 5 воїнів, які будуть членами команди, найкращими протезати, які можна надати. Кошти на комплектуючі та протези уже зібрані. Але потрібно дозбирати гроші на закордонних фахівців, які навчатимуть наших лікарів новим технологіям", - додала Антоніна Кумка.

Крім протезного проекту фонд надає стипендії для студентів, що навчаються за програмами обміну між Канадою і Україною. Допомагають сім'ям загиблих воїнів.

Читайте також: Молдова отримає від України 10 мільйонів гривень гуманітарної допомоги
#Допомога#Канада#Саакашвілі#протезування#українські бійці
Більше новин:
Чесна політика. Як і чому Олег Ляшко потрапив під розслідування НАБУ
01.05.2017 о 21:16
news photo
На Полтавщині швидка допомога збила жінку похилого віку
01.05.2017 о 09:58
news photo
Молдова отримає від України 10 мільйонів гривень гуманітарної допомоги
28.04.2017 о 23:18
news photo
Повернули Жукова, Терешкову і прибрали полеглих в АТО: Одеська міськрада перейменувала низку вулиць і провулків, «декомунізованих» минулого року...
26.04.2017 о 14:59
news photo