Авторизація

Київ
У Києві заборонили розміщення пересувних цирків з тваринами
10.11.2017 о 12:06
image

Державна екологічна інспекція Києва при перевірках завжди фіксує у заїжджих цирках-шапіто відсутність дозволів на спеціальне використання диких тварин. Київрада ініціює заборону розміщення пересувних цирків з тваринами, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Київська міська рада ухвалила рішення “Про припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території міста Києва”. Як повідомляється на сайті Київради, рішення у четвер, 9 листопада, на пленарному засіданні підтримали 66 депутатів. Відповідним документом Київрада рекомендує Департаменту міського благоустрою КМДА не надавати погодження на розміщення пересувних цирків з тваринами у столиці.

“Умови утримання тварин у пересувних цирках-шапіто неприпустимі. Звірів б'ють і морять голодом. Нерідко тварин змушують брати участь у жорстоких циркових номерах, наприклад, стрибати через палаючі обручі. У липні-серпні 2016 року в Святошинському і Деснянському районах столиці гастролював пересувний цирк-шапіто. Це викликало масове обурення і протести природоохоронних, зоозахисних організацій, а також самих киян”, - зазначила співавтор відповідного рішення, депутат Київради Олеся Пинзеник.

Інший співавтор рішення, депутат Київради Сергій Пилипенко заявив, що цирки працюють без дозвільних документів. 

“Утримання диких тварин у неволі допускається за наявності дозволу, що видається центральним органом виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища, яким є Міністерство екології та природних ресурсів України. Проте Державна екологічна інспекція Києва при перевірках завжди фіксує у заїжджих цирках-шапіто відсутність дозволів на спеціальне використання диких тварин”, - сказав він.

Крім того, законом «Про захист тварин від жорстокого поводження» заборонено створення пересувних звіринців і дресирування тварин із застосуванням насилля, але поки не забороняє діяльність пересувних цирків-шапіто. Ухвалене рішення Київради покликане запровадити таку заборону.

Читайте також:В США ведмеді пробрались у піцерію щоб поїсти ковбаси (відео)

#Київ#Заборона#цирк#звірі
Більше новин:
У Києві хочуть заборонити розміщення пересувних цирків-шапіто
06.09.2017 о 22:58
news photo
З'явилися фото милих звірят, які народилися у нацпарку Синевір (фото)
09.05.2017 о 11:55
news photo
Зеленбудівці пояснили, чому на Оболоні із квітів споруджено саме слона
05.05.2017 о 10:17
news photo
В Києві пройшлов мітинг на захист тварин (фото)
23.04.2017 о 05:24
news photo
Нацбанк випустив срібну монету (фото)
11.04.2017 о 10:48
news photo
Джонні Депп зіграє в новому фільмі про всесвіт Гаррі Поттера
02.11.2016 о 12:17
news photo