Авторизація

Світ
Конгрес США затвердив податкову реформу Трампа
21.12.2017 о 08:42
image

Конгрес США у середу, 20 грудня, у остаточному голосуванні підтримав податкову реформу президента США Дональда Трампа та передав документ на підписання президенту. Очікується, що Трамп підпише відповідний закон іще до кінця року. Реформу підтримали 224 члени палати представників, 201 проголосували проти - серед них були як демократи, так і декілька республіканців.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Палата представників була змушена переголосувати закон про податкову реформу. Причиною необхідності знову голосувати за документ стало те, що до нього було внесено низку поправок, які суперечать правилам Сенату США. Зрештою вони були видалені з тексту закону.

У своєму повідомленні в Twitter Трамп поскаржився, що американські медіа неправдиво виствітлюють значення "історичного зниження податків". Він пообіцяв, що вже незабаром це зниження призведе до появи багатьох нових робочих місць і назвав реформу "прекрасним подарунком до Різдва".

Нинішня податкова реформа є першою свого роду в США за останні три десятиліття. Вона передбачає, зокрема, зниження податкової ставки на прибутки бізнесу з нинішніх 35 відсотків до 21 відсотка. Нові норми зачіпатимуть не лише корпорації та фірми, адже законом змінюється шкала оподаткування і для решти американських платників податків. Податкова реформа вважається найважливішим економічним проектом Дональда Трампа й активно підтримується представниками бізнесу. Водночас критики, зокрема демократи, вказують на те, що найбільше від неї виграють великі корпорації та заможні американці, а програють - бідні верстви населення та представники середнього класу, яким зрештою, можливо, доведеться сплачувати до казни більше, ніж зараз. Ще одним негативним наслідком запропонованої Трампом податкової реформи може стати стрімке зростання державного боргу США, застерігають критики. 

Читайте також: Геращенко пояснила, чому закон про деокупацію має зачекати
#США#Конгрес#Реформа#Дональд Трамп
Більше новин:
Трамп погрожує скороченням фінансування країнам ООН через Єрусалим
21.12.2017 о 02:53
news photo
Геращенко пояснила, чому закон про деокупацію має зачекати
20.12.2017 о 12:13
news photo
МВФ наполягає на підвищенні ціни газу в Україні
18.12.2017 о 17:27
news photo
Аграрії перекрили дороги в Умані й Корці
18.12.2017 о 09:21
news photo