Авторизація

Світ
Президент Італії розпустив парламент
29.12.2017 о 02:57
image

Президент Італії назвав ім'я нового прем'єр-міністра провів консультації зі спікерами обох палат парламенту країни.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Розпуск парламенту необхідний за конституцією Італії, щоб призначити дату нових виборів. Одразу після підписання указу уряд країни під головуванням прем'єра Паоло Джентілоні зібрався на засідання. За даними джерел в уряді, погоджена дата виборів - 4 березня 2018 року.

Аналітики прогнозують політичну невизначеність унаслідок виборів. Очікується, що головними конкурентами стануть консервативний блок екс-прем’єр-міністра Сільвіо Берлусконі "Вперед, Італіє", правопопулістська партія "Рух 5 зірок" та керівна Демократична партія. Блок Берлусконі може набрати найбільше голосів, але не здобуде більшості в парламенті, тоді як "Рух 5 зірок" може виявитися найпопулярнішою окремою партією, проте не матиме партнерів для коаліції.

 У жовтні обидві палати парламенту Італії схвалили реформу виборчої системи. Парламент має обиратися за змішаною виборчою системою - близько 36 відсотків складу верхньої та нижньої палат обиратимуться на мажоритарній основі, а решта - на пропорційній основі за партійними списками. Закон підтримали Демократична партія, партія "Вперед, Італіє" та "Ліга Півночі". Проти виступила партія "Рух 5 зірок", яка побоюється, що він призведе до втрати нею щонайменше 50 місць у наступному парламенті.

Читайте також: Харківський суд відпустив головного організатора «референдуму»
#Президент#Італія#Парламент#розпуск
Більше новин:
Порошенко розповів з чим Україна завершує 2017 рік
28.12.2017 о 22:18
news photo
Порошенко підписав медреформу Супрун і сільську медицину
28.12.2017 о 15:54
news photo
Грузинський доброволець, який рятував Україну, потребує допомоги (фото)
28.12.2017 о 12:31
news photo
Харківський суд відпустив головного організатора «референдуму»
21.12.2017 о 07:54
news photo