Авторизація

Суспільство
Поклонська написала листа до ГПУ
16.01.2018 о 17:53
image

Екс-прокурорка анексованого Криму Наталія Поклонська направила заяву на ім'я генпрокурора України Юрія Луценка, де вимагає почати розслідування відносно президента Петра Порошенка та ряду українських державних діячів. Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на текст листа, який нібито є у редакції, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Прошу внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань і почати розслідування, надавши мені як заявнику виписку з Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення Пашинським С.В, Парубієм А.В., Яценюком А.Б., Кличком В.В., Наливайченком В. А., Ярошем Д.А., Білецьким А.Е., Шухевичем Ю.Р., Карпюком М.А., Порошенком П.О., Турчиновим О.В., Тягнибоком О.Я., Аваковим А.Б., Махніцьким О.І., Заманом В.М., Мосійчуком І.В., Тенюхом І.Й. та іншими членами злочинної організації кримінальних злочинів", - сказано в заяві.

У виданні повідомляють, що у своїй заяві на восьми сторінках Поклонська наводить "факти причетності вищеназваних осіб до кримінальних злочинів".

Зокрема, "створення злочинної організації, яка здійснила тяжкі та особливо тяжкі кримінальні правопорушення проти національної безпеки України і її громадян з метою насильницького повалення конституційного ладу держави Україна і захоплення влади".

Крім того, Поклонська звинувачує українських чиновників "у державній зраді", "розв'язуванні війни на Донбасі" та інших "злочинах".

Також вона звернулася до спеціально уповноважених осіб щодо захисту прав людини країн СНД, Євросоюзу, щоб вони звернути увагу "на факти масового знищення людей за мовною ознакою і політичними поглядами в Україні".

Раніше повідомлялося, що проти колишнього так званого "прокурора" тимчасово окупованого Криму Наталії Поклонської розслідуються дві кримінальні справи: про державну зраду та щодо заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Як відомо, Наталія Поклонська до окупації Криму працювала в органах прокуратури України, а також була прокурором АРК. Навесні 2014 року була призначена окупаційною владою "прокурором Республіки Крим".

 

#Поклонська#Генпрокуратура
Більше новин:
Визначені лауреати 22-ї загальнонаціональної програми «Людина року – 2017» (список)
16.01.2018 о 17:27
news photo
Норвегія першою серед скандинавських країн заборонить хутряну промисловість
16.01.2018 о 17:12
news photo
Капітана «Наутілуса» офіційно звинуватили у вбивстві журналістки Кім Валль
16.01.2018 о 16:53
news photo
Судді просять підвищені зарплати незалежно від кваліфікаційного оцінювання
16.01.2018 о 16:31
news photo
Уряд у середу спробує звільнити Насірова – голова Мінфіну
16.01.2018 о 16:10
news photo
Із українських законів виключать термін «інвалід»
16.01.2018 о 15:55
news photo
Поклонську не позбавили українського громадянства попри її заяви
06.01.2018 о 09:31
news photo