Авторизація

Війна
ООН: В Україні вже майже мільйон внутрішніх переселенців
06.02.2015 о 23:07
image

Через загострення збройного протистояння на Донбасі в Україні зростає число внутрішніх переселенців та біженців. Про це у п’ятницю, 6 лютого, повідомило Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) на своїй інтернет-сторінці, посилаючись на офіційні дані українських відомств. Кількість внутрішніх переселенців в Україні сягнула майже 980 тисяч осіб, зазначають в організації. Ця цифра зростатиме і протягом наступних днів, адже не всі з них ще офіційно зареєстровані, йдеться у повідомленні, передає Є! Єдність.інфо

Окрім того, починаючи із лютого 2014 року близько 600 тисяч українських громадян змушені були рятуватися втечею до інших країн. За цими даними, вони подали заявки на одержання притулку чи якогось іншого статусу, що дозволив би їм законно перебувати на території тих країн. Ідеться насамперед про Росію, Білорусь, Молдова, Польщу, Угорщину та Румунію, зазначають в UNHCR.

ООН закликає зважати на цивільне населення

Читайте також: Волонтер: В Україні можуть з'явитися соціальні гетто

Нещодавнє загострення бойових дій на Донбасі призвело до чисельних руйнувань будівель та інфраструктури і до колапсу комунальної сфери, наголосив речник UNHCR Едріан Едвардс. Він додав, що "багато мирних жителів через бойові дії досі перебувають у пастці, переховуючись у напівзруйнованих будівлях та підвалах". За його словами, лише з Дебальцевого та оточуючих сіл евакуювали більше 2,8 тисячі цивільних осіб, включаючи 700 дітей та 60 важкохворих і літних людей.

Партнери UNHCR у непідконтрольних українському урядові районах допомогли майже 1,6 тисячі осіб, які нещодавно змушені були залишити Дебальцеве та Вуглегірськ, додав речник організації.

"UNHCR, як і раніше, закликає усі сторони конфлікту утримуватися від будь-яких дій, які могли би нести загрозу життю цивільних осіб, та дотримуватись принципів міжнародного гуманітарного права", - наголосив Едвардс.
Читайте також: Від наслідків конфлікту в Україні страждають близько 1,7 мільйона дітей, підрахували в ООН
#АТО#Україна#Донбас#Біженці#ООН
Більше новин:
ООН просить у донорів 41,5 млн дол. для переселенців з Донбасу
06.02.2015 о 18:02
news photo
Поки батьки воюють проти "хунти", діти терористів ДНР та ЛНР ведуть розкішне життя в Києві
04.02.2015 о 19:05
news photo
Майже 1 млн жителів непідконтрольних територій отримують пенсії від України
30.01.2015 о 14:00
news photo