Авторизація

Політика
Соболєв – про Пономарьова: Я не пам’ятаю, щоб нардеп так зухвало перешкоджав журналістській діяльності
08.02.2018 о 18:22
image

Перший заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв заявив, що за всі роки роботи в парламенті не пам’ятає, щоб нардеп так зухвало перешкоджав діяльності акредитованих журналістів, як це зробив вчора народний депутат від групи «Воля народу» Олександр Пономарьов. Про це Сергій Соболєв оголосив під час брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент «Є!»
Нардеп нагадав, що вчора після чергового звернення до СБУ, Генпрокуратури та РНБО щодо виведення з ладу 20 танків, до нього в кулуарах парламенту підійшов один з фігурантів цієї справи, депутат Олександр Пономарьов. Фірма Пономарьова "Агрінол" (якою він володів до обрання народним депутатом) проходить по матеріалах цієї справи. За словами Сергія Соболєва, Пономарьов почав розказувати про те, як він буде себе захищати.

«Це все було знято на відео журналістами відомих видань. Після, замість того, щоб вийти на трибуну та розказати, так як же були знищені 20 танків, ця особа вихопила в журналістів мобільні телефони, на які вони знімали розмову. Навіть більше, Пономарьов заявив, що ніколи не віддасть ці телефони, бо він їх не брав», - розповів політик.


На думку Сергія Соболєва, це безпрецедентний випадок, і він за всі роки в парламенті не пам’ятає, щоб так зухвало намагались перешкоджати діяльності акредитованих у парламенті журналістів, прикриваючись статусом народного депутата.
Політик підкреслив, що журналісти, акредитовані у парламенті, мають право в публічних місцях знімати ту інформацію, яку вважають за необхідне. І це зобов’язує публічних осіб дотримуватися норм і етики Конституції та законів України.

«Цей випадок буде тестом і для парламенту, і для журналістської спільноти: чи дозволимо ми так поводитись тим, хто вважає себе «хазяїнами країни», тим, хто думає, що за гроші можна зробити все. Чи все-таки ми доведемо, що в Україні є свобода слова, захист журналістської професії та захист висловлювань», – заявив Сергій Соболєв.


Нардеп зазначив, що правоохоронці швидко зреагували на дану подію, і висловив сподівання, що розслідування цієї справи завершиться і буде встановлена істина.

«Як буде встановлена ще одна істина: так хто ж таки в важких для країни умовах фактично зачищає нашу військову техніку і робить все можливе для того, щоб боєздатність нашої армії була знижена», - підсумував політик.


Нагадаємо, вчора на брифінгу у Верховній Раді перший заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв повідомив, що півроку тому було виведено з експлуатації понад двадцять танків. Він зазначив, що в результаті розслідування була визначена одна з імовірних причин зупинки танків – неякісна моторна олива компанії «Агрінол», власником якої є народний депутат Олександр Пономарьов.

Після брифінгу Пономарьов у кулуарах Ради підійшов до Соболєва і почав з ним емоційно розмовляти. Журналісти знімали на відео бесіду народних обранців. Потім Пономарьов почав обзивати журналістів "журналюгами", які підглядають за приватною бесідою та вихопив два мобільних телефони із рук журналістів, на камери яких записувалося відео і поклав собі в кишеню. Повернув їх тільки після довгих сперечань.

#Верховна Рада#Конфлікт#Нардеп#Журналісти#Соболєв#Пономарьов
Більше новин:
Що на Молитовному сніданку роблять нардепи, мета яких - зробити селфі з Трампом? - Леонід Ємець
08.02.2018 о 13:36
news photo
«На Молитовний сніданок до США полетіли близько 60 нардепів» - Юрій Бойко
08.02.2018 о 11:19
news photo
Ляшко хоче скоротити чисельність депутатів
07.02.2018 о 16:04
news photo
Відповідальність за загострення українсько-польських відносин лежить на польській стороні - нардеп
06.02.2018 о 14:20
news photo
Розпочалась робота восьмої сесії Верховноі Ради VIII скликання
06.02.2018 о 10:50
news photo