Авторизація

Політика
Генсек НАТО після зустрічі з Лавровим: наші позиції щодо кризи в Україні розходяться
07.02.2015 о 18:59
image

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг назвав на зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим останні рішення щодо розширенню військових можливостей альянсу "суто оборонними". Переговори відбулися в рамках щорічної Мюнхенській конференції з безпеки, пише Є! Єність.інфо з посиланням на ТАСС.

"Ми домовилися підтримувати канали для діалогу з Росією відкритими. Я пояснив всі наші заходи як оборонні", - цитує Столтенберга прес-служба альянсу.

Йенс Столтенберг заявив, що позиції Росії і НАТО щодо кризи в Україні розходяться, альянс покладає відповідальність на Росію.

 

"Позиції Росії і НАТО щодо кризи в Україні розходяться. Я підкреслив відповідальність Росії", - поширила прес-служба альянсу слова Столтенберга.

5 лютого на зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі було прийнято рішеннязбільшити чисельність Сил реагування з 13 тис. до 30 тис. осіб і створити в їхньому складі Передову групу у вигляді бригади чисельністю 5 тис. осіб, посилену морськими і повітряними підрозділами, а також спецвійськами. Ці сили в умовах криз повинні бути готові до розгортання протягом 48 годин.

Читайте також: Порошенко привіз до Мюнхена паспорти солдат РФ, які «заблукали» в Україні (відео)

Крім того, НАТО оголосила про створення шести командних центрів в країнах Балтії, Польщі, Румунії і Болгарії для сприяння у розгортанні підкріплень "у разі необхідності".

#Сергій Лавров#Україна#Нато#Мюнхенська конференція#Йенс Столтенберг
Більше новин:
Київ повинен сам вести переговори з ДНР і ЛНР - Лавров
07.02.2015 о 17:44
news photo
«Сценарій нам відомий - буде війна», - Олланд пригрозив війною
07.02.2015 о 14:55
news photo
Меркель: гарантій виконання Мінських домовленостей немає
07.02.2015 о 13:12
news photo
Сорос поставив Україну в приклад Євросоюзу
07.02.2015 о 12:54
news photo