Авторизація

Резонанс
СКР: У момент падіння Ан-148 був цілий, вибухнув пізніше
12.02.2018 о 16:10
image

Літак Ан-148, який зазнав напередодні аварії в Підмосков'ї, вибухнув унаслідок удару об землю, до цього він був цілий, повідомила офіційний представник Слідчого комітету (СК) РФ Світлана Петренко, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"З’ясовано, що в момент падіння повітряне судно було цілим, без загоряння, вибух виник після падіння літака", - сказала С. Петренко в понеділок.

Вона зазначила, що наразі на місці події вдалося знайти лише один - параметричний - самописець, "пошуки мовного самописця тривають".

"Для повного та всебічного розслідування обставин події створено слідчу групу з понад 100 співробітників Слідчого комітету, які одночасно працюють у кількох регіонах", - зауважила С. Петренко.

За її словами, організовано проведення обшуків і вилучення документів в офісі авіакомпанії "Саратовські авіалінії", в аеропортах здійснено виїмки документації з обслуговування і технічного огляду повітряного судна, а також щодо медогляду членів екіпажу.

"Крім того, вилучено зразки пального, файли радіообміну диспетчерів і командира повітряного судна, файли системи стеження за повітряним судном на землі та в повітрі, електронні записи показників радара польоту судна. Призначено необхідні судово-криміналістичні експертизи", - сказала представник СК.

Вона зазначила, що під час попереднього слідства буде перевірено всі версії, зокрема досліджено діяльність авіакомпанії, технічний стан повітряного судна, рівень професійної підготовки пілотів, факти проходження ними необхідного навчання.

Літак "Саратовских авіаліній" удень 11 лютого розбився в Раменському районі Підмосков'я після вильоту з Домодєдова до Орська. На його борту перебувала 71 людина, всі вони загинули.

За фактом НП розслідується кримінальна справа за ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело через необережність до смерті двох і більше осіб).

Читайте також: Падіння Ан-148: літак перед катастрофою перевіряли українці
#Літак#Росія#Авіакатастрофа
Більше новин:
Житель Сочі розповів, що за тиждень до вильоту рейсу Москва - Орськ здав квитки (відео)
12.02.2018 о 10:16
news photo
Катастрофа АН-148: У мережі з'явився запис переговорів диспетчерів
12.02.2018 о 09:44
news photo