Авторизація

Світ
Суд Берліна дозволив німцям не вказувати справжні імена у Facebook
13.02.2018 о 14:23
image

Німецький суд постановив, що Facebook порушує правила захисту даних у налаштуваннях конфіденційності, що стають відкритими за замовчуванням, та вимагаючи від користувачів вказувати справжні імена. Про це заявили в Федерації організацій німецьких споживачів (VZBV), передає The Local.de, повідомляє «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Згідно з німецьким законодавством, персональні дані можуть бути записані та використані компанією лише з явної згоди від особи.

Однак суд в Берліні постановив, що Facebook залишає безліч налаштувань включеними за замовчуванням, не пропонуючи користувачам реальний вибір про те, як використовуються їхні дані.

"Facebook приховує за замовчуванням параметри, які незручні для користувача у питанні конфіденційності, та не надає достатньої інформації про це, коли користувачі реєструються", - заявив правовий експерт VZBV.

Повідомляється, що судді визначили п'ять різних налаштувань конфіденційності за замовчуванням незаконними, у тому числі обмін даними про місцезнаходження між співрозмовниками у чаті, а також доступність профілів для зовнішніх пошукових систем, що дозволяє будь-якому користувачеві інтернету натрапити на них.

Суд також постановив, що вісім пунктів правил користування Facebook не мають законної сили, зокрема пункт, який вимагає від людей використовувати свої справжні прізвища в соціальній мережі.

Читайте також: Фінляндія вперше святкує День рибного супу
#Суд#Фейсбук#Німеччина
Більше новин:
Київ розірвав угоду на будівництво Wi-Fi в метро
13.02.2018 о 14:17
news photo
Ватажок ОРЛО дозволив арештовувати невинних людей для профілактики
13.02.2018 о 13:58
news photo
«Намолили»: хто стоїть за Десятинним МАФом
13.02.2018 о 13:40
news photo
На знак пам'яті про голодомор Україна надаватиме допомогу голодуючим країнам Африки та Азії
13.02.2018 о 12:33
news photo
Ніч після видворення: Саакашвілі в Польщі ночував у таємному готелі під охороною (відео)
13.02.2018 о 12:03
news photo
В АП кажуть, що Саакашвілі не вивозили з України літаком Порошенка
13.02.2018 о 11:42
news photo