Авторизація

Суспільство
Голова Нацполіції закликав негайно створити Службу судової охорони
19.02.2018 о 15:44
image

Державна судова адміністрація повинна створити спеціальну службу судової охорони. Про це заявив Глава Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє прес-служба відомства. «Хотілося б, щоб колеги з Державної судової адміністрації згадали про свій обов’язок щодо створення спеціальної служби судової охорони, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Попри те, що кошти на створення цієї служби закладаються в бюджеті і кудись витрачаються, – вони з року в рік «не встигають» її створити», - наголосив він.

Також глава Нацполіції висловив сподівання, що прокуратура оскаржить рішення Шевченківського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу активісту, який 15 лютого 2018 року стріляв у поліцейського біля Солом'янського райсуду, у вигляді особистої поруки народним депутатам

. «Ми сподіваємося, що прокуратура звернеться в апеляцію з протестом на таке рішення суду. Всі правоохоронні органи повинні консолідовано та послідовно виконувати норми закону, як би складно це не було. Тільки тоді в суспільстві запанує порядок», – вважає Князєв.

За даними Нацполіції, в Україні у 2017-2018 роках відбулося майже 70 тисяч масових заходів. Понад 700 з них - закінчилися сутичками зі співробітниками поліції. Також зазначається, що за минулий рік під час забезпечення безпеки учасників таких масових заходів постраждали майже 1,5 тисячі поліцейських, зокрема, під час охорони порядку в рамках судових засідань.

12 січня під час засідання Ради суддів України голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк заявляв, що на посаду керівника Служби судової охорони вже є три кандидатури і що всі вони проходять відповідну спеціальну перевірку спецслужбами.

За його словами, лише за результатами цієї перевірки він підпише подання Вищій Раді правосуддя для призначення керівника Служби судової охорони. Наприкінці минулого року Холоднюк обіцяв, що Служба судової охорони почне працювати в 2018 році, на що виділено 1 млрд грн.

До моменту її створення, охорону судів здійснює Нацполіція і Національна гвардія. Сьогодні, 19 лютого, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням скликати позачергове засідання уряду для внесення проекту постанови про скасування охорони судових установ співробітниками Національної поліції і військовослужбовцями Нацгвардії.

Читайте також:Озброєні члени «Національних дружин» спровокували конфлікт на Івано-Франківщині

#Суд#Поліція#охорона#служба
Більше новин:
Прокуратура відкрила провадження щодо доведення до самогубства іноземної студентки
19.02.2018 о 11:11
news photo
Ворота посольства Польщі в Тель-Авіві розмалювали свастиками
19.02.2018 о 09:54
news photo
На Дніпропетровщині за загадкових обставин загинули 5 осіб
18.02.2018 о 15:07
news photo
У Києві замінували шість станцій метро
18.02.2018 о 13:27
news photo
У Києві на річницю Майдану чергуватимуть три тисячі поліцейських
17.02.2018 о 23:29
news photo
У Києві викрали підприємця та 11 діб тримали прикованим до ліжка
17.02.2018 о 19:54
news photo