Авторизація

Наука та технології
Вчені вперше зарядили смартфон лазером з іншого кінця кімнати
22.02.2018 о 10:40
image
Фахівці Вашингтонського університету показали, як можна заряджати мобільник за допомогою лазера з іншого кінця кімнати. Про це пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Інженери закріпили пласку батарею на кришці смартфона і направили в неї лазерний промінь ближнього інфрачервоного діапазону.

З відстані 4,3 м лазер зміг передати 2 Вт електроенергії, зарядивши телефон майже так само швидко, як з цим впорався б старий добрий USB.

null

Джерело випромінювання автоматично розпізнає готовність смартфона до зарядки завдяки програмі, яка змушує його випускати високочастотний звуковий сигнал, але він невиразний для вуха людини.

null

"Акустична система локалізації дає можливість випромінювачу помітити, що користувач поклав смартфон на підходящу поверхню, яка може бути звичайнісіньким столом в іншому кінці кімнати", - говорить Вікрам Ійер, співавтор дослідження, подробиці якого опубліковані в журналі Proceedings of the Association for Computing Machinery on Interactive, Mobile, Wearable & Ubiquitous Technologies.

null

Є і заходи безпеки: система забезпечена чотирма "охоронними променями", які оточують лазерний промінь. Він відбивається від ретрорефлектор, встановлених навколо батарейки, і відображаються в світлодіодах на самому випромінювачі. Якщо сигнал переривається (наприклад, коли хтось проходить повз), система миттєво відключає передачу заряду.

null

Для того щоб розсіювати надлишкове тепло від лазерного променя, вчені використовували в якості радіатора смужки алюмінію. Втім, не всі тепло пропало даремно - невеликий термоелектричний генератор збирав частину енергії і подавав її назад, в батарею. За розрахунками вчених, в майбутньому така система зможе подавати енергію на площу до 100 кв. см з відстані до 12 м.

#Телефон#Технології#зарядка#лазер
Більше новин:
Жахіття: у Львові жінка знайшла голову миші у замороженій квасолі із супермаркета (відео)
17.02.2018 о 01:56
news photo
Кличко: Контроль енергоспоживання в школах та дитсадках допоможе щорічно економити понад 300 млн грн
13.02.2018 о 17:11
news photo
У Кракові встановлять вежу, яка очищує повітря від смогу (відео)
13.02.2018 о 15:31
news photo
У Токіо побудують перший 70-поверховий хмарочос з дерева
12.02.2018 о 10:52
news photo
Xiaomi готує смартфон, який буде потужніше iPhone X
08.02.2018 о 10:28
news photo
Патрульних на вокзалі в китайському Чженчжоу оснастили окулярами із системою розпізнавання облич
08.02.2018 о 05:37
news photo