Авторизація

Економіка та бізнес
Порошенко готує скасування е-декларування менеджерам держпідприємств
22.02.2018 о 09:50
image

Президентський законопроект, який офіційно спрямований на відміну е-декларування для громадських активістів, передбачає також звільнення від оподаткування більшості посадовців державних та комунальних підприємств. Про це повідомляє проект «Bihus.info» – «Тисни», передає «Є!» із посиланням на "Наші гроші".

В Верховну Раду внесено законопроект президента Петра Поррошенка №6674 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги».

Але, крім відміни е-декларацій для представників громадських організацій, законопроект також містить норму, що подача е-декларацій обов’язковою залишиться лише для керівників, їх заступників і членів наглядової ради державних та комунальних підприємств.

«Це означає, що, наприклад, в «Укрзалізниці» з-під дії закону будуть виведені керівники філій (регіональних залізниць) та уповноважені особи, які проводять публічні закупівлі, розпоряджаються коштами цього державного підприємства. При чому мова йде не тільки про скасування обов’язку подавати електронні декларації, але й скасування обмеження щодо використання службових повноважень, чи свого становища, щодо одержання подарунків та покладені обов’язки щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, передачі в управління іншої особи належних їм підприємств та корпоративних прав» – пояснив юрист «Тисни» Володимир Харечко.
Читайте також: Захоплення Криму і стосунки з Януковичем: версія Порошенка в суді
#Законопроект#Президент#е-декларування
Більше новин:
Сьогодні - день пам’яті Олени Теліги
22.02.2018 о 09:38
news photo
Курс валют на 22 лютого
22.02.2018 о 09:20
news photo
Прикордонники вирішили заборонити Саакашвілі в'їзд в Україну до 2021 року
21.02.2018 о 19:52
news photo