Авторизація

Світ
Авіаносець США зайшов у В’єтнам вперше після В'єтнамської війни
05.03.2018 о 11:26
image

Американський авіаносець USS Carl Vinson вперше з моменту закінчення війни у В'єтнамі 1975 року зайшов у в’єтнамський порт на тлі зростання впливу Китаю у регіоні. Про це повідомляє Voice of America, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

У понеділок авіаносець USS Carl Vinson з понад 6 тисячами членів екіпажу, у супроводі крейсера і есмінця, зайшов у центральний порт В'єтнаму в Данангу для п'ятиденного візиту.

 

Хоча це вперше за понад чотири десятиліття авіаносець США зайшов у в'єтнамський порт, менші військові кораблі США раніше відвідували країну на тлі покращення відносин між колишніми ворогами в останні роки.

Американські моряки відвідають лікувальний центр для людей, які постраждали від впливу "Агента Оранж" - суміші синтетично синтезованих дефоліантів та гербіцидів, які використовувалась американськими військами під час війни у В'єтнамі. "Агент Оранж" викликав мутації та незворотні зміни в організмі людей, які контактували з хімікатами.

Військові США відвідають сиротинець та зіграють в баскетбол і футбол з місцевими жителями. Заплановані також концертні виступи.

Візит американських військових відбувається у той час, як Китай нарощує військову присутність на Парасельських островах у Південно-Китайському морі та побудував сім штучних острова Спратлі, на морській території, на яку претендує В'єтнам.

Читайте також: Розведення бойових сил на Донбасі не буде - СЦКК
#США#Військові#В'єтнам#авіаносець
Більше новин:
У Президента обговорюють фіксацію в Конституції стратегії вступу до ЄС та НАТО
05.03.2018 о 10:56
news photo
У Вроцлаві побили українця через національність
05.03.2018 о 10:26
news photo
Курс валют на 5 березня
05.03.2018 о 09:20
news photo
Вісім осіб з літака ВМС США врятовані
22.11.2017 о 15:34
news photo
Новий флагманський авіаносець флоту Британії прибув до порту приписки (фото)
16.08.2017 о 13:27
news photo