Авторизація

Суспільство
Порошенко вручив нагороди бійцям, які повертали українські села минулого року
17.03.2018 о 15:56
image

Петро Порошенко нагородив солдатів, які минулого року повертали Новоолександрівку та Катеринівку. Для того, аби віддати відзнаки своїм володарям президент прибув на передову, передає «Є!».

У село Катеринівка не приїжджають навіть спостерігачі місії ОБСЄ. Адже звідти до лінії вогню всього один кілометр. Село щодня обстрілюють, а диверсійні групи встановлюють розтяжки та міни.

До початку лютого 2018 року Катеринівка була у сірій зоні. Тож туди могли потрапити як українські військові, так і бойовики так званої "ЛНР". Аби повернути село Україні бійці почали окопуватися тут ще з 1 січня, згадує Владислав. Те, що Катеринівка і сусідня Новоолександрівка зараз знову з Україною і його заслуга також

Ми таємно зайшли в населені пункти і там обладнали позиції та спостережні пости. Потім ми почали обладнувати позиції для того, щоб повністю закріпитися в населеному пункті. Ми так і не були викриті ворогом до повного оголошення того, що Катеринівка – наш населений пункт, – розповів військовослужбовець ЗСУ Владислав.

Операція пройшла без жодного пострілу і втрат. За це Владислав отримав з рук головнокомандувача заслужену відзнаку – орден Богдана Хмельницького 3 ступеня. А його побратима Володимира нагородили медаллю за військову службу Україні.

Я сам не можу виконати об’єм задач, який виконує підрозділ. Підрозділ та особовий склад виконують зі мною завдання вже другий рік. Тому я не можу сказати, що це особисто моя нагорода. Тут є заслуга кожного, – наголосив військовослужбовець ЗСУ Володимир.

Згадали під час нагородження і Сабіну Галицьку. 23-річного медика, яка у лютому загинула, повертаючись з Катеринівки. Туди вона відвозила ліки для тих, у кого проблеми з серцем і гіпертоніків. Коли їхала назад ще з трьома військовими, то в автівку з червоним хрестом влучила протитанкова ракета. Дівчина загинула на місці

Для того, щоб мешканці відчули турботу України, віддала своє життя боєць бригади Сабіна. Вона стала символом. Символом, як українські військовослужбовці ставляться з ризиком для життя, ставляться до захисту, до нужд цивільного населення, – зауважив Петро Порошенко.
Ми повертали міста для того, щоб люди дізналися про краще життя. Дізналися про те, що є щось ліпше ніж російський "мир" і "російська весна". Ми їм показали те, що Україна про них піклується і хоче їх повернути до себе. Хоче, щоб вони жили, як люди, – наголосив військовослужбовець ЗСУ Владислав.

Військові у свою чергу вручили Петру Порошенку нагрудний знак – квітку едельвейс, який слугує символом бригади.

#АТО#Порошенко#Нагородження
Більше новин:
Порошенко закликав Ердогана не визнавати результатів нелегітимних виборів у Криму
17.03.2018 о 04:54
news photo
Порошенко підписав закон про компенсації за оренду житла військовим-контрактникам
16.03.2018 о 21:12
news photo
Рано чи пізно Крим братиме участь у виборах президента України – Порошенко
16.03.2018 о 20:41
news photo
Порошенко: Нехай Росія знає, що ми дев'ять грамів свинцю припасли для кожного, хто прийде до нас із мечем
16.03.2018 о 19:39
news photo
Клімкін виступив за мінімізацію економічних відносин з РФ
16.03.2018 о 18:53
news photo
Порошенко призначив командувача Об'єднаних сил
16.03.2018 о 18:08
news photo
Жан Рено поділився враженнями від України під час зустрічі з Порошенком (фото)
16.03.2018 о 12:46
news photo
Настане той час, коли я кину її в обличчя: Савченко заявила, що готова віддати Порошенку зірку Героя України (відео)
16.03.2018 о 09:24
news photo