Авторизація

Події
У МЗС підтримали недопуск 18 березня росіян в дипредставництва РФ в Україні
17.03.2018 о 21:37
image

В Міністерстві закордонних справ України назвали свідомою та скоординованою позицією української влади щодо недопуску 18 березня росіян в дипломатичні представництва Російської Федерації на території Україні - в Києві, Харкові, Одесі та Львові, бо проведення виборів президента Росії в Криму грубо порушує міжнародне і українське законодавство. Про це в коментарі УНІАН заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

«Що стосується самих виборів, ми ще в лютому місяці повідомили російську сторону нотою: по-перше, щодо нашого протесту проти виборів президента Росії на території окупованого Криму. По-друге, застерегли від спроби організувати вибори на Донбасі. По-третє, наголосили, що не може бути ніяких виборів в дипломатичних установах без виконання попередніх умов», - наголосила Беца.

При цьому дипломат зазначила, що «Росія, звичайно, проігнорувала усі ці вимоги». За її словами, тепер російська сторона «починає нервувати і слати нам десятки нот». 

«Ми виходимо з того, що ті вибори є абсолютно незаконними, нелегітимними, порушують міжнародне право, резолюції Генеральної асамблеї ООН. Вони є нікчемними з юридичної точки зору», - підкреслила речниця МЗС.
«Ми однозначно виходимо з того, що вони ставлять під сумнів взагалі легітимність самих результатів виборів», - сказала Беца.

 Дипломат підкреслила, що українська сторона закликала міжнародних партнерів «не тільки до засудження цих виборів, але й до посилення санкційного тиску на державу- агресора, і в тому числі до запровадження персональних санкцій». Водночас, зазначила речниця, велика увага прикута до вчорашньої заяви міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо недопуску громадян Росії до диппредставництв на території України, а надання можливості проголосувати лише для дипломатів. 

«Це абсолютно скоординована позиція. Це свідомий наш шлях. Росія не виконала наші прохання, з якими ми зверталися до них. Тому ми виходимо з того, що по-перше, ті вибори є нелегітимними, і які проведені навіть в дипустановах, є незаконними. Вони грубо порушують наше законодавство і міжнародне право, а відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини, дипломатична установа має поважати закони держави перебування», - констатує Беца.
«По-друге, самі росіяни зверталися неодноразово з тим, щоб посилити безпеку під час проведення виборів. От зараз Міністерство внутрішніх справ якраз і займається забезпеченням безпеки дипломатичних установ», - зауважила речниця МЗС.
Читайте також: СБУ депортувала до РФ журналістку телеканала «Россия 24»
#Вибори#Росія#МЗС#представництво#недопуск
Більше новин:
Порошенко висловився щодо участі кримчан у виборах президента Росії
17.03.2018 о 18:29
news photo
СБУ депортувала до РФ журналістку телеканала «Россия 24»
17.03.2018 о 17:55
news photo
Сі Цзіньпіна переобрали главою КНР
17.03.2018 о 12:27
news photo
Кабмін доручив легалізувати майнінг криптовалют
16.03.2018 о 10:45
news photo