Авторизація

Політика
Нардепи підтримали звернення Президента України до Вселенського Патріарха
19.04.2018 о 11:51
image

Сьогодн під час ранкового засідання парламенту нардепи підтримали постанову "Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні", передає кореспондент «Є!»
За проголосували 268  народних обранців.
Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

У Пояснювальній записці до проекту нагадується, що напередодні Всеправославного Собору 16 червня 2016 року Верховною Радою України було ухвалено Постанову «Про Звернення Верховної Ради України до Його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя і Нового Риму, Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні» щодо питання автокефалії Православної Церкви в Україні. Зазнаваться, що одним із основних приводів до підготовки Зверненя стала збройна агресія Російської Федерації.Разом з тим, вказане питання під час проведення зазначеного вище Собору розглянуто не було.

"Патріарх Російської православної церкви Кирило попередив Вселенського Патріарха Варфоломія, що відділення Української церкви, якщо таке буде визнано Константинополем, здійснить негативний вплив на відносини Константинопольської та Московської єпархій", - йдеться у тексті.

Також зазначається, що за час, який минув з моменту проведення Всеправославного Собору у 2016 році, прагнень до утворення єдиної Помісної церкви в Україні стало значно більше.

"Попри названу вище збройну агресію Російською Федерацією використовуються проти України методи так званої «гібридної війни». Так, роль Московського патріархату все дедалі частіше носить характер пропаганди анексії Криму та підтримки збройного втручання Росії на Сході нашої держави", - говориться у документі.

 

"В таких умовах, Українське суспільство демонструє ще більшу підтримку об’єднання православної церкви та визнання її автокефалії. Свідченнями тому є і проведені нещодавно соціологічні опитування, які підтвердили відповідне прагнення", - зазначається у Пояснювальній записці.


Нагадаємо, можливість утворення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні обговорено Президентом України під час останньої зустрічі з Вселенським Патріархом Варфоломієм.

#Верховна Рада#Звернення#нардепи
Більше новин:
«Великі дерева в тіні не ростуть»: у Раді презентували книгу про В'ячеслава Чорновола
18.04.2018 о 16:54
news photo
Одеський військком купив квартиру в окупованому Криму - нардеп
18.04.2018 о 11:36
news photo
«Під час мажоритарних виборів мене обливали всім можливим брудом» - нардеп Руслан Богдан
17.04.2018 о 18:10
news photo
Нардепів обстежили на меланому
05.04.2018 о 22:28
news photo
«Холодницький та Ситник симпатичні молоді люди, але...» - Льовочкін прокоментував ситуацію навколо керівника САП
05.04.2018 о 16:27
news photo
Гройсман впевнений, що у народних депутатів немає психічних розладів
23.03.2018 о 11:55
news photo
«Я не знаю, ким є Сіярто - чи щирим угорським патріотом, чи російським агентом» - нардеп
20.03.2018 о 21:40
news photo