Авторизація

Політика
Нардеп Ігор Шурма знає, чому Супрун приїхала в Україну
20.04.2018 о 17:13
image

Сьогодні під час години запитань до Уряду нардеп від «Опоблоку» Ігор Шурма розмірковував з приводу приїзду в Україну в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та висловив незадоволення стосовно неподання даної кандидатури на розгляд до парламенту, передає кореспондент «Є!»

«Я знаю, чому пані Супрун приїхала в Україну. Бо тільки у нас без диплома, без Указу президента про громадянство можна стати міністром охорони здоров'я. Бо тільки в Україні можна отримувати зарплату з наших платників податків, а сплачувати свої податки в іншу державу», - сказав нардеп, звертаючись до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

 

«Коли Ви внесете цю кандидатуру на посаду міністра охорони здоров'я для розгляду в парламенті?» - запитав Ігор Шурма.

Зі свого боку, прем'єр-міністр зазначив, що наразі Уряд «веде дискусії з коаліцією», і коли буде визначена спільна позиція щодо міністра охорони здоров'я, він винесе кандидатуру на розгляд парламенту.

«Сьогодні говорять, що лікарні, поліклініки у жахливому стані. Це правда. Але давайте все ж таки говорити про те, що все це відбулось внаслідок абсолютно недолугої політики в минулі періоди, коли охорона здоров'я нікого не цікавила. Цікавили дві речі в охороні здоров'я, за що боролися ці режими. Перше - це контроль над закупівлями ліків, мільярди, щоб привласнити їх собі. Друге, що цікавило – закупити технічні засоби: обладнання, тощо, щоб на цьому вкрасти ще 30-40-50%», - висловився Володимир Гройсман.


Він зауважив, що саме Уляна Супрун ще на посаді першого заступника міністра почала ламати систему, вибудовувати прозору систему закупівлі ліків та відмовилась від будь-яких корупційних оборудок.

«Але подумаймо і над іншим питанням: кому сьогодні належать лікарні та поліклініки? Хто несе відповідальність за відділення у лікарнях та стан операційних? Власниками поліклінік і лікарень є місцеві органі влади, яким ми передали трішки менше, ніж 200 млрд грн на місцеві бюджети. Що їм сьогодні заважає зробити нормальну палату, лікарню та операційну? Нічого», - зазначив прем’єр.


Серед досягнень у галузі охорони здоров’я Володимир Гройсман назвав закінчення будівництва Охматдиту та Львівського перинатального центру. Також прем’єр нагадав про 17 млн 800 тис. рецептів на безоплатні ліки, які завдяки програмі Уряду отримали хронічно хворі.

«Це результат того, що ми не дали вкрасти гроші. І не треба на плечі однієї Супрун перекладати 20 років безвідповідальності й хаосу в охороні здоров'я», - наголосив Володимир Гройсман.

Крім того, голова Уряду зауважив, що «буде працювати над підвищенням заробітної плати лікарям» та пообіцяв незабаром представити нову програму з покращення екстреної швидкої медичної допомоги.

Читайте також: Гройсман : Якщо через мене зруйнувались дороги, то може, через мене зруйнувався Радянський Союз?
#Верховна Рада#Гройсман#Супрун#Шурма
Більше новин:
Нардепи підтримали звернення Президента України до Вселенського Патріарха
19.04.2018 о 11:51
news photo
Президент у парламенті: «Київські князі необачно заснували Москву»
19.04.2018 о 11:49
news photo
«Великі дерева в тіні не ростуть»: у Раді презентували книгу про В'ячеслава Чорновола
18.04.2018 о 16:54
news photo
Одеський військком купив квартиру в окупованому Криму - нардеп
18.04.2018 о 11:36
news photo
«Під час мажоритарних виборів мене обливали всім можливим брудом» - нардеп Руслан Богдан
17.04.2018 о 18:10
news photo