Авторизація

Політика
Гройсман вирішив зробити щеплення від кору
18.05.2018 о 12:57
image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман хоче законодавчо закріпити обов'язкове щеплення від кору. Про це він сказав сьогодні у парламенті під час Години запитань до Уряду, коментуючи ситуацію зі спалахом захворюваності на кір, передає кореспондент «Є!»
"Ви мали б знати про те, що щеплення від кору відбувається раз на п'ять років - в перший рік, а потім на шостий рік життя дитини. І хочу вам зазначити, що ситуація, яку ми сьогодні пожинаємо - це те, що відбувалось шість років тому. Шість років тому ніхто не робив щеплення, ніхто про це не думав. Тому ми маємо такі спалахи", - зазначив голова Уряду.
Він зауважив, що наразі країна забезпечена вакцинами та йде робота над тим, щоб максимально провести вакцинацію українських громадян.
"Я перший буду робити ці вакцинації перед телебаченням, щоб ніхто нічого не лякався, тому що це захист життя і здоров'я людей", - заявив Гройсман.

На його думку, наразі необхідно внести зміни в законодавство, щоб зробити щеплення обов'язковим.
"Але зробити це таким чином, що перше щеплення проходить прем'єр-міністр України та народні депутати, щоб люди знали, що це безпечно", - звернувся до нардепів Гройсман.

#Верховна Рада#Гройсман#прем'єр-міністр#щеплення
Більше новин:
Рада дозволила трансплантацію органів тільки за згодою донора
17.05.2018 о 13:56
news photo
«У Бундестазі я нікого не бачив у шкіряних шортах» - Вілкул пояснив ставлення до Дня вишиванки
17.05.2018 о 13:34
news photo
Олександра Кужель пояснила, чому Тимошенко рідко з'являється у парламенті
17.05.2018 о 11:44
news photo
Луценка досі не можна назвати прокурором - нардеп
16.05.2018 о 11:54
news photo