Авторизація

Світ
Трампу заборонили блокувати користувачів у Twitter
24.05.2018 о 07:56
image

Суд в Нью-Йорку заборонив президенту США Дональду Трампу блокувати в Twitter користувачів, які критикують його рішення. Про це повідомляє "Новое время", посилаючись на NBC News. 

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Ми дотримуємося думки, що аккаунт @realDonaldTrump - це інтерактивний простір, де багато користувачів безпосередньо отримують доступ до повідомлень президента. І, відповідно до доктрини, прийнятої Верховним судом, такий простір є "публічним форумом", і блокування позивачів на підставі їхніх політичних поглядів є дискримінацією і порушує Першу поправку (що захищає свободу слова і самовираження)", - повідомила суддя Наомі Рейс Бучвалд.

Представник департаменту юстиції США, який відстоював право Трампа на вибір аудиторії для власних майданчиків у соцмережах, заявив, що відомство не погоджується з рішенням суду і "готується до наступних кроків".

Як повідомляється, позов проти Трампа і представників його адміністрації було подано в липні 2017 року правозахисною організацією Knight First Amendment Institute. Організація представляла сімох користувачів Twitter, яким був закритий доступ до сторінки нинішнього президента США в зв'язку з політичною полемікою. У заяві говорилося, що блокуючи підписників у Twitter, Трамп порушує положення Першої поправки до Конституції США, що гарантує право на свободу слова і вираження протесту. 

"Ми задоволені рішенням суду. Практика президента щодо блокування критиків у Twitter є згубною і неконституційною, і ми сподіваємося, що це рішення призведе до її припинення", - заявив виконавчий директор Knight Institute Джаміль Джаффер.
Читайте також: Не вистачило місця: на Львівщині пасажири заблокували рух електрички
#Заборона#Дональд Трамп#блокування#користувачі#твіттер
Більше новин:
Закохані підлітки втекли від батьків на іншу частину України через заборону зустрічатись
24.05.2018 о 06:39
news photo
Іран висунув власні вимоги задля збереження ядерної угоди
24.05.2018 о 03:52
news photo
Не вистачило місця: на Львівщині пасажири заблокували рух електрички
21.05.2018 о 21:37
news photo