Авторизація

Політика
До Криму прибув лише один словацький депутат, інші скасували візит
01.08.2018 о 20:15
image

Позафракційний словацький парламентар Петер Марчек став єдиним політиком, який прибув до анексованого Криму. Четверо інших депутатів, які планували візит, зрештою скасували його. Про це повідомляє Hlavne Spravy,  передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Один депутат від націоналістичної партії SNS і троє від керівної партії Smer-SD мали летіти з Марчеком, однак у аеропорту Братислави журналісти бачили, як Марчек відлітав до Москви один.

Марчек висловив розчарування тим, що ті, хто обіцяли, не полетіли, але, за його словами, очевидно, хтось "вилетів з іншого аеропорту, або побоявся тиску ЗМІ".

ЗМІ РФ пишуть, що зі Словаччини до Криму 1 серпня на чолі з Марчеком прибуло лише 10 підприємців, що представляють будівельну, енергетичну і промислову галузі. 

"Мені сказали, що, якщо я приїду до Криму, я не зможу отримати візу в Україну. Я знаю, що Крим правий, я вивчив історію. Впевнений, що санкції (з боку України щодо учасників візиту зі Словаччини, - ред.) будуть, але в найближчий час в Україні пройдуть вибори, буде інший уряд, що ці санкції може скасувати", - цитує Марчека російське видання ТАСС.
"Планується, що учасники поїздки відвідають місцеві виробництва, туристичні об'єкти і компанії - резиденти вільної економічної зони Криму, а також обговорять з владою регіону можливості реалізації власних бізнес-проектів на території півострова", - йдеться у повідомленні.

Посол України Юрій Мушка раніше заявив, що через цей візит словакам загрожуватиме заборона на в’їзд до України у майбутньому.

Читайте також: У парламенті хочуть, щоб депутатів не знімали без їхньої згоди
#Крим#Депутати#Словаччина
Більше новин:
У БПП не вірять у перемогу Порошенка в першому турі
31.07.2018 о 15:29
news photo
Миколаївський суд позбавив російську мову статусу регіональної
31.07.2018 о 14:54
news photo
У Бердянську застрелили з гвинтівки громадського активіста
31.07.2018 о 14:10
news photo
Турчинов: Проводити референдум на окупованих територіях – як читати лекцію колорадським жукам про збереження врожаю
31.07.2018 о 13:38
news photo