Авторизація

Політика
Путіну потрібна вся територія України, бо Російської імперії без України не існує - Порошенко
29.09.2018 о 17:38
image

Президенту РФ Володимиру Путіну потрібна вся територія України, бо Російської імперії без України не існує. Про це президент України Петро Порошенко заявив у Харкові, виступаючи з промовою в Національній академії правових наук.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Також він розкритикував "яструбів", які закликають розв'язувати питання окупації українських територій силою, але які "закликають про це з дивану", так і "миротворців", які виступають за федералізацію України. Порошенко впевнений, що досягнути миру на сході України можна лише політико-дипломатичним шляхом. 

"Як президент та верховний головнокомандувач поділяю думку 60% громадян (72% - на Харківщині), які висловлюються за політико-дипломатичне врегулювання ситуації на Донбасі. Це і є квінтесенція моєї стратегії боротьби за мир і деокупацію", - наголосив президент.

Порошенко наголошує, що звільнення окупованих територій силовими методами є неприпустимим, бо при цьому загинуть мирні жителі. 

"Путінського сценарію, яким він тішиться, ми не допустимо. Жоден український політик, в тому числі, звичайно, і я, ніколи не прийме рішення перетворити Донецьк на Грозний часів першої та другої чеченських воєн. Україна – не Росія, ми належимо до іншої цивілізації, де цінують людські життя", - наголосив президент.

Він також підкреслив, що для України є неприпустимим сценарій, коли російські військові у Чечні винищували мирне населення килимовими бомбардуваннями. Порошенко наголосив, що «ключі від миру» знаходяться не у Вашингтоні чи Лондоні, вони знаходяться у Москві. За словами Порошенка, проти введення миротворчого контингенту ООН на схід України виступає лише Росія, і якщо вона у Раді безпеки ООН заблокує ухвалення відповідного рішення, то таким чином підтвердить, що не хоче миру. 

"На сьогодні Україна, США, Німеччина, Франція мають настільки спільне бачення миротворчої місії на Донбасі, що практично готові вносити спільну резолюцію на розгляд Радбезу ООН. І якщо Росія скористається правом вето - це буде її викликом не лише Україні, а й усій світовій спільноті", - сказав президент.

За його словами, якщо на Донбасі буде розгорнута миротворча місія, то Росія буде змушена вивести свої війська, а незаконні збройні формування будуть роззброєні. Разом з тим президент додав, що не може назвати навіть приблизні терміни введення у східні області миротворчого контингенту, однак Україна має над цим наполегливо працювати, зокрема юристи-міжнародники.

Читайте також: ООС: російські окупанти 34 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ
Читайте також: Президент підписав закон про «єдине вікно» на митниці
#Порошенко#Путін#Росія#агресія
Більше новин:
Президент підписав закон про «єдине вікно» на митниці
29.09.2018 о 15:22
news photo
ООС: російські окупанти 34 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ
29.09.2018 о 09:04
news photo
Кораблі ВМС України йдуть в Азовське море через Керченську протоку – ЗМІ
23.09.2018 о 14:08
news photo
Екс-нардеп-утікач Марков пригрозив повернутися в Україну з Путіним (відео)
13.09.2018 о 08:41
news photo