Авторизація

Політика
Білорусь проти розколу православ'я - Лукашенко
15.10.2018 о 14:32
image

У Мінську болісно ставляться до подій у православ'ї подій і виступають проти його розколу. Про це в понеділок, 15 жовтня, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає РІА Новости, повідомляє «Є!» із посиланням на Кореспондент.  

Як відомо, сьогодні в Мінську пройде засідання Священного Синоду Російської православної церкви. Його головна тема - оцінка дій Константинопольського патріархату в Україні та вироблення заходів РПЦ.

"Ви повинні знати нашу непохитну державницьку позицію, (вона) в тому, що розкол - це завжди погано і це погані наслідки ... А наслідки - небезпечніші за все", - сказав Лукашенко під час зустрічі з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом.

За його словами, у Білорусі "дуже болісно ставляться до того, що сьогодні відбувається у православ'ї".  

"Ми як парафіяни будемо намагатися підтримувати єднання всіх процесів, щоб зберегти мир на землі ... Аж надто близько ми підійшли до небезпечної межі", - констатував він.

Лукашенко додав, що приїзд патріарха до Мінська "саме на часі".

"Напевно, так Господом визначено: у якісь серйозні моменти ми опиняємося в Мінську - і політики, і духовенство. Я це дуже ціную, і це нас багато до чого зобов'язує. Владико, ми впораємося із цим", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, 11 жовтня на засіданні Синоду Вселенського патріархату було прийнято рішення продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Таким чином, офіційно запущена процедура надання автокефалії Українській церкві.  

Крім того, Священний синод Вселенського патріархату зняв анафему з патріарха Філарета, а також прийняв рішення про визнання незаконною анексію Київської митрополії в 1686 році.

У РПЦ заявили, що такими діями Вселенський патріарх переходить червону межу і катастрофічно порушує єдність світового православ'я.  

Читайте також: Лукашенко - Путіну: Могильов більше російський, ніж білоруський
#Україна#Білорусь#Лукашенко#автокефальна церква
Більше новин:
Стало відомо, хто з нардепів отримав найвищу зарплату за вересень
12.10.2018 о 15:41
news photo
Білорусь відмовилась від кредитів МВФ
10.09.2018 о 07:20
news photo