Авторизація

Світ
Жінка вижила після того, як її череп відокремився від хребта
23.11.2018 о 13:10
image

В американському місті Сідар-Спрінгз, штат Мічиган, жінка вижила після автомобільної аварії, в результаті якої її череп виявився повністю відділеним від хребта. Про це повідомляє видання Newsweek, передає «Є!»

Ліла Делайн під'їжджала до будинку, коли в її автомобіль врізалася інша машина. Аварія сталася на очах чоловіка, який чекав її у дворі. Він тут же кинувся до понівеченого автомобіля і виявив, що його дружина   у свідомості, але не може ні рухатися, ні говорити.

Він зафіксував її голову і утримував її, поки не приїхала швидка допомога, яку допомогла викликати винуватиця ДТП. Лікарі вважають, що саме завдяки діям чоловіка жінка залишилася жива.

У Делайн виявили розрив і дислокацію атланто-потиличного зчленування, що з'єднує потиличну кістку з першим шийним хребцем.

«Те, що вона дісталася до лікарні живою, - це практично диво, - говорить хірург Чарльз Гібсон. - У більшості випадків з такою травмою вмирають на місці події».


Спочатку тіло жінки було повністю паралізовано. Вона могла реагувати на чужі слова, тільки закриваючи очі або беззвучно ворушачи губами.

«Я думала, що тепер все моє життя буде таким, - говорить вона. - Апарат штучного дихання, підгузки і нездатність спілкуватися».


Побоювання виявилися марними. За три місяці, що минули після аварії, її стан помітно покращився. Контроль над тілом повернувся, вона почала вставати, ходити і робити вправи, необхідні для подальшого одужання.

Водієві автомобіля, що зіткнувся з машиною Делайн, пред'явлені звинувачення в порушенні правил дорожнього руху, що спричинило тяжку шкоду здоров'ю.

Читайте також: Ольга Богомолець: За 4 роки в Україні вдвічі скоротилася кількість випускників навчальних медзакладів
#Дтп#лікарня#травма
Більше новин:
За два роки у Києві утеплили 225 шкіл та дитсадків та скоротили енергоспоживання на 50% - КМДА
22.11.2018 о 17:18
news photo
Зняття Рабиновичем кандидатури стало його стратегічною перемогою перед парламентськими виборами, - експерт
22.11.2018 о 16:38
news photo
В Росії помер начальник ГРУ
22.11.2018 о 09:36
news photo