Авторизація

Події
У Львові чоловік помер від хвороби, якою заразився у Конго
03.01.2019 о 19:00
image

У четвер, 3 січня, у Львівській обласній інфекційній лікарні помер 43-річний львівський бізнесмен, у якого перед новим роком діагностували тропічну малярію, передає «Є!» із посиланням на Уніан.

Чоловік був у комі на штучній вентиляції легень. Лікарі тиждень боролися за життя чоловіка, але його стан був дуже важкий, повідомила лікар-паразитолог львівського обласного лабораторного центру Елла Матіяш.

Чоловік 23 грудня повернувся до Львова з Конго, а 27 грудня звернувся до лікарів інфекційної лікарні по допомогу.

У нього підвищилася температура, виникли лихоманка, озноб, головний біль, біль в м’язах, слабкість. Лікарі діагностували у нього найважчий вид малярії – тропічну.

Невдовзі пацієнт впав у кому, перебував на штучній вентиляції легень. У нього різко погіршилися всі показники і у четвер, 3 січня, о 8:40 він помер, повідомила Елла Матіяш.

Малярія – це гостре інфекційне захворювання, яке характеризується гострим, а інколи затяжним перебігом, періодичними підйомами температури тіла, збільшенням печінки, селезінки. Є чотири види малярії, найбільш важкою є тропічна малярія, що у 40% закінчується смертю. Захворювання передається від хворої до здорової людини через укуси малярійних комарів.

Читайте також: СБУ примусово повернула додому білоруського пропагандиста, який працював в інтересах Росії
#Львів#лікарня#Конго#малярія
Більше новин:
Порошенко назвав свій топ-7 пісень 2018 року
03.01.2019 о 13:30
news photo
Виборчі дільниці у РФ закрили з міркувань безпеки - Клімкін
03.01.2019 о 11:50
news photo
Порошенко: Росія мертвою хваткою вчепилася у свою церковну мережу в Україні
02.01.2019 о 21:10
news photo