Авторизація

Політика
Рабінович: В Україні можна досягти миру тільки шляхом переговорів
04.01.2019 о 16:39
image

Для воцаріння миру в Україні та реінтеграції Донецька і Луганська до складу країни українська влада повинна припинити військову риторику і почати переговори. Про це в ефірі авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат, лідер «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»
За його словами, для досягнення миру в країні є кілька ефективних кроків. Це, перерахував Рабінович: зниження напруженості, припинення войовничої риторики й взаємні поступки.

«Якщо ми хочемо домогтися миру, а мир - це коли дві сторони сіли та домовилися. Шлях миру лежить через зниження напруженості. Шлях до миру лежить також через найменше усвідомлення позиції іншого. Шлях до миру починається тоді, коли припиняється войовнича риторика. І нарешті, шлях до миру йде тоді, коли ти пропонуєш якісь інструменти, і кожна сторона робить один крок назад», - сказав лідер «За життя».

Рабінович зазначив, що в нинішній час військовий шлях вирішення конфлікту неефективний, і таким шляхом неможливо повернути Донецьк і Луганськ.

«Чого ми хочемо? Щоб Донецьк і Луганськ були в складі України? Або ми хочемо відірвати цей шматок від країни? Якщо ми хочемо залишити за собою Україну, залишити собі Донецьк і Луганськ, ми повинні домовлятися з тими, хто там знаходиться, або знищувати їх. Але на це, мені здається, у 21-му столітті ніхто вже не піде», - акцентував парламентарій.

Як зазначив Рабінович, в України зараз немає можливості вирішити ситуацію на сході країни ні військовим шляхом, ні шляхом прийняття різного роду законопроектів. Єдине, на його думку, що здатне зупинити реінтегрувати Донбас - це переговори.

«Якщо у нас немає можливості військовим шляхом повернути ці землі, в чому ми вже переконалися, ми повинні домовлятися. Потрібно вести діалог. Законопроектами виграти не виходить. Що ми виграли від «знаменитої» блокади окупованих територій? Нічого, навпаки - програли мільярди доларів», - зазначив політик.
Читайте також: Рабінович: Україна повинна шанувати пам'ять своїх героїв, а не поплічників фашизму
#Переговори#Донбас#Політика#Рабінович
Більше новин:
Рабінович: Українська влада отримує вигоду від кровопролиття на Донбасі
02.01.2019 о 13:59
news photo
Рабінович назвав 2019 роком надії на мир в Україні
31.12.2018 о 16:33
news photo