Авторизація

Україна
Полонених українських моряків звільнятимуть згідно статті Женевської конвенції - Денісова
12.01.2019 о 12:14
image

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в ефірі одного з українських телеканалів розповіла про зусилля України зі звільнення полонених українських моряків, а також про стан їхнього здоров’я та умови утримання, передає «Є!», з посиланням на УНН.

Омбудсмен заявила, що в РФ повідомили про можливість обміну у цьому році українських моряків на засуджених в Україні росіян для того, щоб подивитися на реакцію української сторони та для підвищення рейтингу Путіна в РФ. 

“Я думаю, що РФ, як би нам не хотілося... ну, не Російська Федерація, а Путін — він наших моряків буде як предмет торгу використовувати для того, щоб підвищити свою політичну популярність у своїй власній державі. Тому що ми ж знаємо, яка там зараз ситуація. І тому про обмін, я думаю, він запускає — як ми відреагуємо на це”, — повідомила Денісова.

Вона також повідомила, що захоплення українців — є актом військової агресії та додала, що: “я вважаю як уповноважена Верховної Ради з прав людини, яка здійснює парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод громадян, що правильно була обрана стратегія, що наші моряки — це військовополонені, і що звільняти їх потрібно дійсно третьої Женевської конвенції 1949 року, яка ратифікована Україною і діє на території Російської Федерації”.

“І дякуючи тому, що така стратегія була обрана, сьогодні жодна демократична держава світу не має сумніву, що наші моряки — це військовополонені, що Росія зробила акт неприхованої агресії, що вона задіяла бойову гармату, і є поранені наші бійці”, — сказала уповноважена Верховної Ради з прав людини.
Читайте також: Денісова знепритомніла у прямому ефірі (відео)
Читайте також: Меркель закликала Путіна звільнити українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки
#Україна#Росія#полонені#женевський формат#моряки#Денісова
Більше новин:
Український моряк випав за борт торговельного судна в Балтійському морі
11.01.2019 о 18:00
news photo
УПЦ (МП) побудувала на території Києво-Печерського заповідника 16 корпусів, що дає право Україні розірвати оренду
04.01.2019 о 21:10
news photo
Меркель закликала Путіна звільнити українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки
29.12.2018 о 14:17
news photo
Денісова знепритомніла у прямому ефірі (відео)
04.12.2018 о 10:50
news photo