Авторизація

Політика
Лукашенко поговорив з Медведчуком про війну на Донбасі
14.01.2019 о 13:30
image

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з лідером проросійської організації "Український вибір - право народу" Віктором Медведчуком, з яким обговорив необхідність "якнайшвидшого врегулювання конфлікту в Україні". Про це повідомляє білоруський портал БЕЛТА, передає «Є!»

"Це непорозуміння (інакше не назвеш) треба закінчувати. Братські республіки, народи... Робимо нашим ворогам і суперникам подарунок своїми руками", - заявив Лукашенко.

За його словами, йому важливо почути позицію Медведчука з багатьох питань, особливо по тих подіях, які розгортаються в Україні.

Президент Білорусі зазначив, що знає позицію Медведчука про "нормалізацію ситуації між Росією і Україною".

"Ви володієте інформацією і про політику, цієї внутрішньої політичної кухні, яка зараз розгортається. З точки зору нашої подальшої поведінки - Білорусі - нам дуже важлива ваша інформація. Ви повинні мене якось зорієнтувати у цій ситуації", - заявив Лукашенко Медведчуку.

Нагадаємо, 4 грудня 2018 року представник України в ТКГ Євген Марчук заявив, що Медведчук більше не бере участі в Мінських переговорах.

14 грудня 2018 року президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його пропозиції по контролю на російсько-українському кордоні і проведенню виборів на Донбасі не знайшли підтримки, зокрема, у президента України Петра Порошенка. Раніше президент Білорусі заявив, що заради миру Білорусь готова включитися в конфлікт між Україною і Росією. Згодом він пояснив, що Білорусь може взяти на себе відповідальність за забезпечення миру на сході України і супроводжувати "вибори" на Донбасі, якщо буде впевнений, що світові гравці не планують зробити Україну ареною для протистояння Росії.

Читайте також: У Лукашенка вимагають від України проводити дорожні тендери російською мовою
#Донбас#Лукашенко#Медведчук
Більше новин:
Додон поскаржився Медведєву, що санкції РФ проти України вдарили по Молдові
10.01.2019 о 17:05
news photo
Батько митрополита Епіфанія не спілкувався із сином (відео)
10.01.2019 о 15:15
news photo
Лукашенко подарував Путіну чотири мішки картоплі (відео)
30.12.2018 о 14:23
news photo