Авторизація

Події
Македонія офіційно змінила назву
13.02.2019 о 09:20
image

Республіка Македонія офіційно змінила назву на Північну Македонію з набуттям чинності Преспанської угоди про перейменування держави. Про це повідомили заступник голови МЗС Греції Йоргос Катругалос і міністр закордонних справ Колишньої Югославської Республіки Македонія (КЮРМ) Нікола Дімітров у вівторок, 12 лютого, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

"З обміном вербальними нотами набула чинності Преспанська угода. Починається нова епоха стабільності й миру в регіоні, дружби та співпраці з Північною Македонією", -написав Катругалос у Twitter.

Глава зовнішньополітичного відомства Македонії в свою чергу зазначив, що набуття чинності угоди ознаменовує початок нових відносин між країнами.

"Ми щойно обмінялися завершальною вербальною нотою: Преспанська угода набуває чинності! Сьогодні може бути початком довгої дружби між Грецією і Північною Македонією", - заявив Дімітров.

Цього самого дня уряд Македонії оголосило про набуття чинності чотирьох поправок до конституції, схвалених парламентом.

Нагадаємо, в кінці вересня 2018 року в Македонії відбувся референдум про її перейменування в Республіку Північна Македонія. На перейменуванні країни наполягала Греція, оскільки назва колишньої югославської республіки збігалася з найменуванням області на півночі країни. Суперечка велася протягом останніх 25 років.

Преспанську угоду про зміну назви країни з "Республіка Македонія" на "Республіка Північна Македонія" було укладено 17 червня 2018 року.

Читайте також: У столиці Македонії протестували проти нової назви країни
#Греція#назва#Македонія
Більше новин:
Уряд Македонії почав процедуру зміни назви країни
09.10.2018 о 13:34
news photo
У Македонії розпочався референдум про перейменування країни
30.09.2018 о 12:23
news photo