Авторизація

Події
У Лондоні заарештували особняк і стару станцію метро Фірташа
01.03.2019 о 10:48
image

Високий суд Англії та Уельсу заарештував два особняки в Лондоні, які належать бізнесменові Дмитру Фірташу.

Про це пише «Є!» з посиланням на УП.

Забезпечувальні заходи на це та інше майно, що оцінюється більш ніж в 50 млн фунтів стерлінгів, були накладені на вимогу російського банку ВТБ, якому структури Фірташа не повернули кредити на суму 2,5 млрд рублів, пише видання.

Лондонський суд також зобов'язав відповідача розкрити всі свої активи, на які може бути звернено стягнення.

За даними видання, позов до суду був поданий представниками ВТБ 26 лютого в підтримку рішення окружного суду кіпрського міста Лімасол. Останній раніше вже ухвалив забезпечувальні заходи щодо активів і майна Фірташа.

Заява представників ВТБ була визнана обґрунтованою, а відповідно до неї арешт наклали на майно бізнесмена, зареєстроване на території Великобританії.

Під забезпечувальні заходи потрапили в першу чергу два "об'єкта елітної нерухомості" в центрі Лондона. Одним з них виявився п'ятиповерховий особняк загальною площею понад 1,5 тис. кв. метрів, що знаходиться в престижному районі Найтсбрідж поруч з Гайд-парком.

 
Особняк має 5 поверхів, 2 з яких – під землею.
 

Другий заарештований особняк Фірташа є ще більш монументальною спорудою і фактично є історичним. Його орієнтовна площа становить близько 2,6 тис. кв. метрів.

Свого часу він був частиною колишньої станції лондонського метро "Бромптон-роуд", яка відкрилася 15 грудня 1906 року. Однак вона виявилася занадто близько розташована до сусідніх станцій "Найтсбридж" і "Південний Кенсінгтон". Утримувати її влада визнала недоцільним і в липні 1934 роки закрила.

У роки війни станція була пунктом сил протиповітряної оборони центру Лондона і залишалася такою до 50-х років минулого століття. Зараз в складі комплексу є тренувальний зал, гаражі, офіси і їдальня, а також підземні приміщення, що раніше використовувалися як частина станції "Бромптон-роуд".

 
Стара станція метро Brompton Road
 

Крім особняків суд наклав арешт на акції Фірташа в кінокомпанії Via Film Ltd, вартість яких, відповідно до фінансової звітності, становить близько 2 млн фунтів стерлінгів.

Видання відзначає, що крім цих забезпечувальних заходів на загальну суму більш ніж 50 млн фунтів стерлінгів суд зобов'язав Фірташа розкрити перед ВТБ інформацію про всі його активи, на які також може бути звернено стягнення.

Читайте також:У Німеччині дівчинка викликала пожежників, щоб врятувати застряглого у каналізаційному люку вгодованого щура (відео)

#Арешт#Великобританія#Фірташ#майно
Більше новин:
Найєм, Заліщук і Лещенко виходять з БПП
28.02.2019 о 14:42
news photo
На Волині священик «УПЦ МП» відкрив стрілянину через перехід громади до ПЦУ - очевидець
23.02.2019 о 14:56
news photo
У Києві трьом патрульним оголосили підозру через смерть затриманого
22.02.2019 о 21:10
news photo
Балуха вивезли з СІЗО Краснодара в невідомому напрямку
22.02.2019 о 17:28
news photo
Померла відома українська поетеса
21.02.2019 о 16:16
news photo
Порошенко нагородив учасників Революції гідності, волонтерів та громадських діячів
20.02.2019 о 16:53
news photo