Авторизація

Війна
Російська найманка перейшла на бік України
04.03.2019 о 16:20
image

Найманець російських незаконних збройних формувань на Донбасі Світлана Дрюк з позивним "Ветерок" перейшла на сторону України.   Про це повідомляє Служба безпеки України, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Перехід став завершальним етапом тривалої операції контррозвідки СБУ, внаслідок якої отримано цінного очевидця російської військової агресії в Україну, а також важливі матеріали щодо керівної ролі кадрових офіцерів ЗС РФ і співробітників російських спецслужб в організації терористичній діяльності на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

 

Світлана Дрюк з позивним "Ветерок" була начальником так званого штабу танкового батальйону 11 окремого мотострілкового полку 1 армійського корпусу народної міліції "ДНР"

 Відзначається, що СБУ отримала додаткову інформацію про організаційно-штатну структуру та укомплектованість підрозділів НЗФ, кількісний склад військової техніки і бойові позиції, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів, боєприпасів та важкого озброєння, яке постійно надходить з РФ.

Досудове розслідування триває.

Світлана Дрюк нібито стала прообразом до фільму, знятого за кошти "ДНР" "Ополченочка" про жіночий батальйон. Стрічка позиціонується як "на основі реальних подій" і має прославляти "героїв" так званої Новоросії. Прем'єра фільму запланована на травень 2019 року.

#Війна#ДНР#Російські найманці#СБУ
Більше новин:
На Донбасі вранці загинув 20-річний захисник України
04.03.2019 о 14:17
news photo
Війна на сході: 9 обстрілів за добу, бійці ООС знову знищили російський БПЛА
04.03.2019 о 10:00
news photo
Російські окупаційні війська сім разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ: один український військовий поранений
03.03.2019 о 10:28
news photo