Авторизація

Події
В Україні хочуть збільшити штраф за непристебнутий ремінь безпеки
12.03.2019 о 11:50
image

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону щодо підвищення штрафів за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами. У разі прийняття законопроекту штраф за непристебнутий ремінь безпеки зросте з 51 до 510 грн. Про це повідомляє УНН з посиланням сайт ВР, передає «Є!»

Група народних депутатів зареєструвала у парламенті "Проект Закону про внесення зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами)" (№10131).

На думку депутатів, наразі адміністративне покарання за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами в Україні становить 3 неоподатковувані мінімуми доходів громадян, а саме 51 гривню. Розмір цього штрафу є занадто поблажливим та неспівмірно низьким порівняно з тяжкими наслідками, які можуть бути спричинені через недотримання правил. Окрім того, встановлення державою такого незначного розміру штрафу створює у водіїв та пасажирів уявлення, що порушення цих норм є чимось дріб'язковим та несуттєвим, хоча наслідком є численні людські втрати. Сукупність цих факторів сприяє масовому ігноруванню користування ременями безпеки та мотошоломами, що призводить, у свою чергу, до збільшення кількості загиблих та травмованих на дорогах України.

Беручи до уваги значну суспільну небезпеку, пропонується збільшити штраф за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами у десять разів та встановити його на рівні 30 неоподатковувані мінімуми доходів громадян, тобто у розмірі 510 гривень.

Парламентарі переконані, що одним із найефективніших способів спонукати водіїв та пасажирів користуватися ременями безпеки і мотошоломами, є посилення відповідальності за ці порушення.

Читайте також: Facebook судиться з двома українцями
#Верховна Рада#Штраф
Більше новин:
SkyUp оголосив нові напрямки з Києва
12.03.2019 о 10:30
news photo
Українець Підручний став чемпіоном світу з біатлону (фото)
11.03.2019 о 10:06
news photo
В Україні сьогодні відзначають День народження Тараса Шевченка
09.03.2019 о 12:01
news photo