Авторизація

Суспільство
Італійський чиновник, який виступав проти вакцинації від вітрянки, захворів на вітрянку
22.03.2019 о 09:10
image

Глава італійського регіону Фріулі-Венеція-Джулія Массіміліано Федріго провів у лікарні 4 дні. Це пройшло б непоміченим, якби керівник регіону не потрапив до лікарні з вітрянкою, противником вакцинації якої він виступав неодноразово, повідомила італійська La Repubblica, передає «Є!» із посиланням на Zn.ua.

Соціальні мережі розсипалися в комантарях, що помітив і сам Федріго, вважаючи, що з ним обходяться несправедливо. 38-річний Федріго був, як він стверджує, що не противником вакцинації в цілому, а примусовим її впровадженням. Він неодноразово виступав проти закону про обов'язкову вакцинацію дітей в Італії.

Закон прийняли ще в 2017 році, але набув чинності в березні 2019 року. Згідно з ним, діти до 16 років повинні отримати щеплення від 10 захворювань (в тому числі і вітрянки), щоб відвідувати дитячі садки і школи. Похід нещепленої дитини до школи обійдеться батькам у 500 євро штрафу.

Федріго, глава італійського регіону Фріулі-Венеція-Джулія, назвав закон "сталінським", і заявляв, що батьків не потрібно примушувати до вакцинації дітей.

Коментуючи те, що сталося з главою регіону, вірусолог Роберто Буріоні написав:

"Якщо ви не впевнені, що у вас була вітряна віспа в дитинстві, я рекомендую вам зробити щеплення. Чи не для того, щоб захистити інших, а тому, що вітряна віспа - дуже заразна хвороба , і дорослі люди переносять її набагато гірше, ніж діти ".

Вірусолог уточнив, що набагато простіше було зробити щеплення дитині, ніж відчувати безліч неприємностей в дорослому віці. Наприклад, вітрянка дуже небезпечна для жінок дітородного віку.

Читайте також: В Італії офіційно заборонили дітям без щеплень відвідувати садки і школи
#Італія#хвороба#вакцинація#вітрянка
Більше новин:
Рабинович: Епопея з Супрун була затіяна для того, щоб призначити її головним знищувачем українців
17.02.2019 о 10:24
news photo
Підприємців Польщі закликали безоплатно щепити від кору працівників
12.02.2019 о 17:25
news photo
У Німеччині понад 10 осіб заразилися гепатитом С після операцій, які проводив хворий лікар
23.10.2018 о 11:00
news photo