Авторизація

Суспільство
Названо п'ять звичок, які можуть призвести до раку
22.03.2019 о 13:10
image

Алкоголь, куріння, сидячий спосіб життя, кава натщесерце, любов до м'яса - всі ці звички загрожують небезпечною хворобою. Фахівці MedikForum розповіли, що перераховані вище звички можуть призвести до раку, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Зловживати алкоголем і курити.

Любителів нікотину їхня звичка може довести до появи раку підшлункової залози та легенів. Алкоголь, у свою чергу, провокує первинний рак печінки. 

Любов до м'яса і сиру.

Дослідження вчених з університету Південної Каліфорнії показало, що велика кількість у раціоні харчування м'яса і сиру підвищує ризик виникнення раку шлунково-кишкового тракту в чотири рази. Втім, фахівці не радять відмовлятися від цих продуктів зовсім, просто їх потрібно їсти дозовано.

Пити каву натщесерце.

Також давно помічено, що ця звичка призводить до раку - зокрема, люди, які вживають каву натщесерце, схильні до раку шлунка.

Не спати по ночах.

Вночі організм синтезує мелатонін - гормон, відповідальний за добові цикли. Нестача цього гормону у тих, хто не спить ночами або лягає спати дуже пізно, може бути пов'язана з розвитком різних недуг, в тому числі з розвитком раку грудей.

Багато сидіти.

Звичка занадто багато сидіти на 24% підвищує ризик виникнення раку товстої кишки. Вчені радять рухатися хоча б кілька хвилин щогодини.

Читайте також:Супрун пояснила, чи варто відмовлятися від хліба на дріжджах

#онкологія#здоров'я#хвороба#звичка
Більше новин:
Муніципальна охорона Києва знешкодила наркомана, що погрожував лікарям
21.03.2019 о 18:50
news photo
У справі Гриба розпочалися дебати, українцю викликали швидку
21.03.2019 о 11:20
news photo
Сьогодні - Міжнародний день щастя
20.03.2019 о 11:15
news photo
Мені всі подобаються, поки не починають говорити про медицину, - Комаровський про кандидатів у президенти (відео)
18.03.2019 о 17:16
news photo