Авторизація

Київ
Кличко: Станція «Святошин» тепер повністю обладнана для людей з обмеженими можливостями
22.03.2019 о 15:47
image

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як відремонтували станцію метро «Святошин». Там повністю оновили платформу і приміщення станції та один з двох вхідних вестибюлів (другий закриють на ремонт завтра), встановили нову вхідну групу. Станція «Святошин» тепер повністю обладнана для людей з інвалідністю - на ній встановили ліфти, облаштували смуги тактильною плиткою, пише «Є!» з посиланням на портал kiev.klichko.org.  

За словами мера столиці, тільки 12 станцій столичного метрополітену були оснащені або ліфтами або спеціальними підйомниками. «Святошин» стала 13 станцією - з найсучаснішим обладнанням. 

«Цій станції – 48 років. І за цей час тут не робили такого ремонту. Ви б подивилися, яка тут була жахлива картина. Стара плитка, яка відвалювалася від стін через надмірну вологу. В пішохідних переходах - тріщини, в яких мешкали щури. Навколо виходів з метро - стихійний ринок, - відзначив Кличко. - Сьогодні станція має сучасний вигляд, стала гарною і комфортною. Також тут замінили електрообладнання та всі кабелі, оновили систему вентиляції, кондиціювання та опалення. Здійснили й гідроізоляцію станції. Тепер тут можна створювати мікроклімат в залежності від того, яка погода на вулиці. Також встановили 3 ліфти та 2 підйомники для людей з інвалідністю. Облаштували на всій станції і тактильні смуги для людей із вадами зору», - підкреслив мер.

В усіх приміщеннях станції встановили сучасну систему відео спостереження, нову систему оповіщення та нову протипожежну  сигналізацію, протипожежні двері. Кличко також зазначив, що в процесі ремонту довелося виправляти недоліки, які були допущені будівельниками під час будівництва станції у 1971 році.

Більша частина робіт завершена. Залишилося відремонтувати другий вестибюль станції з виходом до ринку та приміських електропоїздів. Його закриють на реконструкцію 23 березня. Там також встановлять ліфти для людей з інвалідністю та пасажирів з дитячими візочками. Загальна вартість робіт з реконструкції станції - понад 150 мільйонів гривень. 

«Капітальний ремонт ми будемо робити на всіх старих станціях столичного метрополітену. Таких нині - 15. Наступною буде станція «Політехнічний інститут», - зазначив Кличко.

Він відзначив, що Київський метрополітен –  великий і складний механізм. Протяжність усіх гілок метро становить 69,5 кілометрів. Це - 52 станції. Щодоби послугами столичного метро користується півтора мільйона пасажирів.

«Хочу нагадати, що ми не тільки ремонтуємо станції столичного метро, а й будуємо нові. Розпочали активну фазу будівництва двох нових станцій в напрямку житлового масиву Виноградар. В планах - загалом 4 станції в бік Виноградаря. За два роки ми маємо відкрити перші дві станції «Мостицька» та «Проспект Правди», - заявив Віталій Кличко.

Читайте також:Шкільні канікули у Києві продовжили на 1 день

#Київ#Метро#Віталій Кличко#ремонт
Більше новин:
Майже 98% постраждалих в ДТП ігнорували ремені безпеки - медики
22.03.2019 о 18:28
news photo
Від початку «весняного перемир'я» на Донбасі загинули 5 українських військовослужбовців
22.03.2019 о 15:41
news photo
Муніципальна охорона Києва знешкодила наркомана, що погрожував лікарям
21.03.2019 о 18:50
news photo
Кличко зробив селфі в монтажній шахті метро на Виноградар (фото)
19.03.2019 о 13:33
news photo