Авторизація

Події
У Києві внаслідок вибуху загинув Луан Кінгісепп, розшукуваний у справі про вбивство водія BlaBlaCar
25.03.2019 о 09:20
image

У суботу, 23 березня, в Голосіївському районі Києва (в житловому будинку за адресою проспект Науки, 11) чоловік загинув у квартирі унаслідок вибуху невідомого предмета. Як пізніше з'ясувалося, загиблим виявився Луан Кінгісепп (Лука), розшукуваний у справі про вбивство водія BlaBlaCar Тараса Познякова. Про це повідомляє "Інформатор", передає «Є!»

Вибух почули мешканці сусідніх квартир, вони і повідомили про те, що трапилося, екстреним службам.

Також сусіди розповіли, що побачили незнайому жінку, яка вибігала з квартири, де стався вибух.

Правоохоронці, які  прибули на місце, не оглядали приміщення до приїзду вибухотехніків. Адже було невідомо, що саме вибухнуло. Але мешканці будинку казали, що звук був схожий на вибух гранати. 

Найімовірніше, подія сталася в коридорі, оскільки саме там були пошкоджені стіни, меблі і стеля. Там у калюжі крові лежав і загиблий. Медикам, які приїхали на виклик, залишалося лише констатувати факт смерті.

Також співробітники поліції опитали сусідів і почали пошуки дівчини, про яку повідомили свідки. На місці працювали патрульні, вибухотехнічна служба, медики та слідчо-оперативна група. За яких обставин стався смертельний інцидент і що саме вибухнуло, встановить слідство.

Як стало відомо виданню Цензор.НЕТ із власних джерел, у квартирі 65 на проспекті Науки, 11, вибухнув саморобний вибуховий пристрій на основі "ВОГ-17" і підривника "УЗГРМ-2". У загиблого було знайдено паспорт громадянина України на ім'я Карпова Андрія Вікторовича (15.08.1996 р.н.) та паспорт громадянина РФ Кінгісеппа Луана Миколайовича (23.03.1991 р.н.), який перебуває в розшуку за п. 1 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 289 і ч1. ст. 263 КК України.

Кінгісепп Луан Миколайович, уродженець Російської Федерації, відоміший як Лука, є другим підозрюваним у справі вбивства Тараса Познякова (справа BlaBlaCar).

Нагадаємо, 4 квітня Тарас Позняков на власному автомобілі Audi A6 виїхав зі Львова до Києва. Дорогою він погодився підвезти двох осіб, які назвалися учасниками АТО, проте до міста не доїхав, а зник разом з автомобілем. Наразі місце перебування чоловіка невідоме, а машину виявили в Києво-Святошинському районі.

 Інтерпол оголосив у розшук підозрюваних у викраденні Познякова - 36-річного Дмитра Голуба і 25-річного громадянина Росії Луана Кінгісеппа. Влітку 2016 року колишнього бійця "Правого сектора" Дмитра Голуба з позивним Тоф вдалося затримати і 5 серпня суд заарештував його. Кінгісепп перебував у міжнародному розшуку.

Читайте також: У РФ відправлений під домашній арешт чоловік пропив свій електронний браслет
#Поліція#Вибух#BlaBlaCar
Більше новин:
На Львівщині через обвал на шахті загинув гірник
24.03.2019 о 16:44
news photo
Паніка у паризькому «Діснейленді»: звуки ескалатора сприйняли за стрілянину (відео)
24.03.2019 о 13:27
news photo
Муніципальна охорона Києва знешкодила наркомана, що погрожував лікарям
21.03.2019 о 18:50
news photo