Авторизація

Політика
Щоразу краще: у США оцінили перший тур президентських перегонів в Україні
02.04.2019 о 11:28
image

У Сполучених Штатах вважають, що перший тур виборів президента України був вільним, чесним і демократичним. Так вважають і республіканці, і демократи. Про це пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

"Це були чесні і вільні вибори, результатам яких можна довіряти. Попри тиск Росії, попри окупацію, попри дезінформацію. Я вважаю, це - перемога демократії", – вважає ​Деніель Твайнінг, президент Міжнародного республіканського інституту США, представники якого були спостерігачами на виборах, зокрема вдова сенатора Джона Маккейна Сінді.

Колишній посол США в Україні Вільям Тейлор, який був спостерігачем на виборах від Національного демократичного інституту США, вважає, що українські вибори щоразу проходять краще. 

"Члени виборчкомів так вправно працювали, швидко порахували голоси без жодних суперечок. На дільницях були присутні спостерігачі від різних кандидатів. І вони були задоволені процесом. Вибори в Україні щоразу проходять краще. І це головне – щоб голос українських виборців був почутий", - каже Тейлор.

Сенатор від Республіканської партії Роб Портман у своєму Twitter назвав перший тур виборів президента України мирним і чесним. Він закликав кандидатів та міжнародну спільноту "поважати виборчий процес".  Сенатор-демократ, Співголова Комітету із закордонних відносин Сенату США Боб Менендес також назвав вибори в Україні вільними. 

"Я вітаю народ України з успішним виборчим процесом. Міжнародні спостерігачі підтвердили, що виборці мали змогу вільно здійснювати своє виборче право з широкого кола кандидатів, які, в свою чергу, мали можливість вільно проводити кампанії", – йдеться у заяві сенатора, яку оприлюднило посольство України у США.

Боб Менендес закликав кандидатів, які вийшли до другого туру, "розпочати суттєвий діалог з українським народом протягом наступних декількох тижнів, щоб виборці мали змогу зробити найбільш обґрунтований вибір. Також вони заслуговують почути думки кандидатів про війну з Росією і боротьбу з корупцією".

Читайте також:Аваков про голосування Ляшка: Солідний штраф йому б не завадив

#Вибори#США#Політика#демократія
Більше новин:
ЦВК опрацювала майже 98% протоколів
02.04.2019 о 09:00
news photo
Що про результати виборів пише світова преса?
01.04.2019 о 17:51
news photo
Супрун порадила після виборів пити чай, а не алкоголь
01.04.2019 о 17:22
news photo
Сенсація виборів: Секрет успіху Ігоря Смешка
01.04.2019 о 16:52
news photo