Авторизація

Війна
Ворожий снайпер вбив захисника із Тернопільщини (фото)
11.04.2019 о 13:07
image

Йому було 31. Він мріяв про сім'ю, дітей, подорожі та нове життя. Із самого дитинства Ярослав Чемний піклувався про тих, кому в житті пощастило менше, пише «Є!» з посиланням на 20 хвилин.

Він був душею компанії і справжнім патріотом України. Підтримував Революцію Гідності, а від початку конфлікту на Сході добровільно поїхав на Донбас. 7 квітня загинув від снайперської кулі.

Ярослав Чемний – родом із селища Коропець Монастириського району. Але впродовж кількох останніх років проживав на Івано-Франківщині. Український захисник з позивним «Механ» - рідні та друзі не можуть повірити в те, що трапилось. У їхній пам’яті Ярослав – світлий, добрий, чуйний, справедливий, сміливий.

Рідна сестра Ярослава Олена Чемна каже, що не може змиритися зі страшною звісткою, повірить у смерть брата, коли побачить його. Олена на два роки старша за Ярослава, вони разом підростали, товаришували до останнього дня.  «Це мій останній раз, обіцяю».

Коли почалася Революція Гідності, хлопець був активним учасником подій на Майдані. Він - у числі небайдужих, які відстоювали право на власну свободу.  Потім почались бойові дії на Сході, зголосився служити. Він пішов у Нацгвардію, згодом підписав контракт. Був в АТО, тепер вже ООС кілька разів. 

Ми його просили і переконували не йти на війну, але він нам говорив, що це його місія та обов’язок. Він мусить бути там з іншими. Коли їхав востаннє, то казав: «Це мій останній раз, обіцяю», - говорять рідні.

13 квітня у нього вже закінчувався контракт, він мав приїхати додому. Було 7 квітня, велике свято Благовіщення. Ярослав заступав у наряд. Перед зміною подзвонив до сестри та батьків, говорив, що все добре, що скоро буде вдома.

Він не передчував біди. Жартував, казав, що живий та здоровий. Останні його слова: 

«Сестричко, я скоро буду вдома, чекай мене». Обіцяв, але не судилося… Я не можу повірити, що більше не почую його, - промовляє жінка.

Сестра розповідає, що він був снайпером. І на нього полювали вороги, вони відстежували його.

Брат п’ять років відслужив та поклав своє життя заради того, аби Україна була незалежною. Він свідомо поїхав на Схід, він був патріотом. Друзі та знайомі – такої ж думки. Однокласниця Ярослава – Світлана Дрозд розповідає, що він був найдобрішим, найсвітлішим хлопцем у школі.

- Без перебільшення про Ярослава – лише добрі слова: світлий, добрий, порядний, благодійний. Він усім хотів допомогти. Малозабезпеченим дітям, сім’ям, усім, кому пощастило менше, - каже вона. «Я його бачила на сцені, а не ...»

11 квітня відбудеться похорон Героя.

Читайте також:Медведчук: Донецьк, Луганськ і Москва згодні з нашим планом повернення Донбасу Україні

#Донбас#Військові#Смерть#ООС
Більше новин:
Він віддав життя за нас: в мережі показали фотографію загиблого на Донбасі сапера (фото)
10.04.2019 о 15:18
news photo
ООС: Бойовики били з мінометів, БМП і гранатометів, без втрат
10.04.2019 о 09:13
news photo
Необхідно молитися, щоб ми обрали тих людей, які будуть вести Україну в доброму напрямку, - митрополит УГКЦ
09.04.2019 о 15:08
news photo
Війна на сході: 13 обстрілів, окупанти застосовують артилерію, є втрати
09.04.2019 о 09:51
news photo