Авторизація

Політика
Єгор Соболєв: Мій план наступний – піти до людей, які є і принциповими, і дієвими
11.04.2019 о 15:40
image

Нардеп Єгор Соболєв, який заявив про намір покинути партію "Самопоміч", сказав, що має намір створити власну політсилу, пише «Є!» з посиланням на Гордон.

"Я завжди вважав, що неправильно, коли ти перебуваєш у складі однієї політичної сили, намагаєшся щось робити з іншими. Зараз мій план наступний: піти до тих людей, які є і принциповими, і дієвими", – заявив Соболєв.

На прохання назвати прізвища він сказав: 

"Їх якщо не сотні, то десятки, я знаю їх по справах".
"Це люди і з інших партій, і безпартійні. [Глава Центру протидії корупції Віталій] Шабунін, до речі, один із них... Я із задоволенням говоритиму з багатьма людьми, щоб ми йшли в політику, але поки зарано їх називати. Після формування ініціативної групи ми запропонуємо відкриті правила для всіх. Ось наші правила, ось наші цілі, ось наші правила формування кандидатів на всі вибори, а не лише на парламентські", – зазначив Соболєв.

Він додав, що до його політсили може приєднатися нардеп від парламентської фракції "Самопоміч" Семен Семенченко.

"Уже бажання висловив Семен. Серед депутатів фракції "Самопоміч" і кількох інших парламентаріїв і з Блоку Петра Порошенка, і з "Народного фронту" є люди, з якими я пішов би в розвідку. Але некоректно ще до їхніх рішень про них говорити. Я точно нікого не буду переманювати", – наголосив Соболєв.

10 квітня народні депутати Єгор Соболєв і Семен Семенченко заявили про намір вийти з партії "Самопоміч". Соболєв зазначив, що не збирається йти у команди жодного з кандидатів у президенти України – ні шоумена Володимира Зеленського, ні чинного глави держави Петра Порошенка, який балотується на другий строк.

9 квітня голова партії, мер Львова Андрій Садовий заявив, що найближчим часом частина народних депутатів від "Самопомочі" покине фракцію.

"Парламент доживає останні місяці, і політики визначаються зі своїм майбутнім і потенційними новими попутниками", – написав він.

Соболєв публічно визнав, що в партії є розбіжності "через проблему очищення від тих, хто піддається корупції та іншим спокусам у владі", а також щодо того, як представляти і відстоювати інтереси виборців.

Станом на 11 квітня фракція "Самопомочі" складається з 25 нардепів. 

Читайте також:Мер Черкас має намір демонтувати передвиборчі білборди із зображенням Путіна

#Верховна Рада#Самопоміч#Політика#Соболєв
Більше новин:
На Супрун знову подали в суд з вимогою звільнити її з посади в. о. міністра
11.04.2019 о 14:12
news photo
Більше половини українців очікують покращення після виборів
11.04.2019 о 13:49
news photo
Кабмін схвалив ще одне рішення щодо курсу на НАТО та ЄС
10.04.2019 о 16:34
news photo
У штабі Зеленського заявили, що жодних кадрових рішень ще не ухвалювали
10.04.2019 о 14:35
news photo