Авторизація

Події
Україна висловила протест через продовження арешту моряків в РФ
17.04.2019 о 15:42
image

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило протест через рішення суду в РФ про продовження терміну тримання під вартою для військовополонених українських моряків. Про це йдеться в заяві МЗС у Facebook, пише «Є!» з посиланням на РБК

Наголошується, що Україна вимагає звільнення всіх затриманих моряків, повернення кораблів та гарантій свободи судноплавства.

"Ми хотіли б ще раз нагадати, що військово-морські судна та його персонал на борту судна мають повний імунітет згідно з Конвенцією ООН про морське право (UNCLOS) і не можуть бути арештовані, затримані чи піддані судовому позову з боку іноземних держав", - йдеться в заяві.

Україна висловила протест через продовження арешту моряків в РФ

Нагадаємо, Лефортовський районний суд Москви 17 квітня продовжив терміни арешту до 24 липня українських моряків, захоплених у Керченській протоці 25 листопада 2018 року. 

У РФ моряків звинуватили в незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають і вважають себе військовополоненими. Всі моряки знаходяться в СІЗО на час проведення російського слідства.

Україна подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного Трибуналу щодо порушення нею Конвенції ООН з морського права та ініціює процедуру звільнення трьох українських військово-морських суден та 24 членів їхніх екіпажів, незаконно захоплених Росією в Чорному морі 25 листопада 2018 року.

Читайте також:Судилище над українськими моряками у Москві намагаються зробити закритим

 

#Росія#Суд#моряки#події
Більше новин:
Україна подала до міжнародного трибуналу позов проти РФ щодо полонених моряків
16.04.2019 о 19:23
news photo
В РФ продовжили терміни слідства у справі українських військовополонених моряків
15.04.2019 о 15:13
news photo
Меркель вимагає від РФ звільнення українських моряків
12.04.2019 о 17:20
news photo
Рідні полонених моряків збираються їхати на так звані судові засідання до Москви
09.04.2019 о 12:50
news photo