Авторизація

Політика
Якщо Рада прийме закон про зняття недоторканності – це відкриє вікно можливостей, – Садовий
24.04.2019 о 14:12
image

Міський голова Львова та голова партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що для того, щоб прийняти закон "Про президента" Раді слід дійти до консенсусу та прийняти закони "Про зняття депутатської недоторканності" і "Про вибори", пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Він зазначив, що зараз триває багато дискусій стосовно проекту закону "Про президента". У "Самопомочі" вирішили розказати "правду з їх сторони". Так, про необхідність прийняття парламентом низки законів на спільній прес-конференції розповіли Андрій Садовий і Оксана Сироїд.

Бувши кандидатом на пост президента України, я попросив Оксану Сироїд підготувати проект закону "Про президента". Ми підготували його і станом на 31 березня він вже був готовий. І відправили кандидату у президенти Володимиру Зеленському. Такий закон має бути, бо сьогодні президент виконує функції, до яких не має відношення, – наголосив Садовий.

На його думку, якщо Верховна Рада в першу чергу прийме закон про зняття депутатської недоторканності, це відкриває "вікно можливостей". Якщо Рада приймає другий важливий закон – "Про вибори", де є відкриті списки, пропорційна система це теж дозволить дійти до консенсусу в інших питаннях.

Закон "Про президента" має бути продуктом спільної праці новообраного президента, Верховної Ради, громадськості. Чи може сьогоднішня Рада такий закон прийняти? За однієї умови: якщо приймає закон про прийняття депутатської недоторканності, – наголосив Садовий.

Законопроект "Самопомочі" "Про президента": що про нього відомо? 

Він передбачає, що президент вносить подання про призначення міністра оборони і міністра закордонних справ за пропозиціями коаліції депутатських фракцій. При цьому він не може вказувати у своєму поданні інші кандидатури, ніж ті, які запропонувала коаліція.

Андрій Садовий зазначив, що законопроект ще не зареєстрували, його наразі розіслали депутатам Верховної Ради. Текст законопроекту опублікований на сайті партії "Самопоміч".

Читайте також:У Львові вчитель відмовився навчати 11-річного хлопця, бо його батько підтримав Зеленського

 
#Політика#Депутати#недоторканість#Садовий
Більше новин:
Відомий російський шоумен задумався про президенство (фото)
24.04.2019 о 12:30
news photo
Кількість жертв терактів на Шрі-Ланці зросла до 359
24.04.2019 о 10:37
news photo
Рабінович: Зеленський дрейфує від Коломойського в сторону Пінчука і Сороса (відео)
24.04.2019 о 10:00
news photo
Прогноз погоди в Україні на сьогодні, 24 квітня (карта)
24.04.2019 о 09:13
news photo