Авторизація

Події
За паспорти Росії у жителів ОРДЛО хочуть позбавляти українського громадянств
01.05.2019 о 14:06
image
Людей в ОРДЛО, які отримають паспорт РФ, потрібно буде позбавляти громадянства України.

Про це в коментарі "5 каналу" заявив заступник міністра із тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, пише «Є!».

На його думку, анонсована Володимиром Путіним видача російських паспортів на окупованих територіях має на меті дестабілізувати ситуацію та легалізувати бойовиків. Крім того, зазначає Гримчак, у майбутньому Росія матиме підстави заявити, що захищає на Сході України своїх громадян. Також наявність паспорта РФ допоможе уникнути кримінального переслідування України працівникам окупаційної адміністрації так званих "ДНР" та "ЛНР". Щодо тих жителів окупованих територій, які нині вже мають змогу отримати російські паспорти в двох центрах у Ростовській області, Гримчак наголошує – вони ризикують позбутися громадянства України.

"Конституція України говорить, що українець має мати тільки одне громадянство – громадянство України, тому ті люди, які будуть отримувати або отримують вже громадянство Російської Федерації, можуть втратити громадянство України, і я думаю, що так треба буде робити – анулювати паспорти України, паспорти закордонні, внутрішні і так далі", – переконаний Гримчак.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку". У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Читайте також:Іноземні лідери не приїдуть до Москви на парад 9 травня

#Росія#Паспорт#громадянство#позбавлення
Більше новин:
У Росії відкривають центри видачі паспортів жителям ОРДЛО
29.04.2019 о 18:06
news photo
У Конгресі США засудили указ Путіна про паспорти РФ для жителів «ЛДНР»
27.04.2019 о 13:24
news photo
У Москві госпіталізували Горбачова
26.04.2019 о 09:10
news photo
Держдеп США назвав нападом на суверенітет України видачу паспортів РФ на Донбасі
25.04.2019 о 11:15
news photo