Авторизація

Політика
Стало відомо, про що радники Зеленського говорили в Брюсселі
03.05.2019 о 14:05
image

Радники обраного президентом України Володимира Зеленського Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка в Брюсселі представили програму новообраного глави держави і обговорювали з партнерами відновлення зустрічей у "нормандському форматі". Про це вони повідомили на брифінгу, передає «Є!» із посиланням на  "112 Україна".

За словами Данилюка, вони провели декілька зустрічей з американськими колегами, також заплановані зустрічі з європейськими партнерами. 

"У нашої делегації були зустрічі на досить високому рівні. Ми вчора з Русланом (Рябошапкою, - ред.) виступали на політико-безпековому комітеті. Це комітет, членами якого є 28 послів країн ЄС. Ми представили програму та перші кроки новообраного президента Володимира Зеленського. Було дуже багато запитань. Ми побачили високу зацікавленість, розуміння, що новий президент має високий рівень підтримки, 73% громадян - всі розуміють, що це дуже серйозний мандат", - розповів Данилюк.

Він зазначив, що партнери України висловили готовність забезпечити необхідну допомогу новообраному президенту.

Крім того, радники Зеленського в Брюсселі підняли питання необхідності активізації роботи в "нормандському форматі".

"Говорили про те, як нам активізувати роботу в "нормандському форматі", як відповідати на провокації з боку російської сторони, зокрема, паспортизацію громадян неконтрольованої території. Було багато запитань, на які, мені здається, ми дали вичерпні відповіді", - підкреслив Данилюк.

Він також додав, що ініціатива про їхній приїзд до Брюсселя була з боку європейської сторони.

"Нас кілька разів вже запрошували, просто зараз дуже навантажений графік", - констатував Данилюк.

Зі свого боку Руслан Рябошапка звернув увагу на те, що відновлення ефективної роботи в рамках "нормандського формату" та повернення українських військовополонених є ключовим пріоритетом для Зеленського. І ці питання також піднімалися в Брюсселі. 

 

Нагадаємо, що радники обраного президентом України Володимира Зеленського Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка наразі перебувають в Брюсселі. Їхній приїзд вітала заступник генерального директора Генерального директорату з питань сусідства та політики розширення Європейської комісії Катаріна Матернова. 

Читайте також: Міністр оборони прокоментував слова Коломойського про «громадянську війну в Україні»
#Зеленський#Єс#Данилюк#Рябошапко
Більше новин:
«З бізнесом не спілкуються, як із колгоспом», – Коломойський про план Зеленського
03.05.2019 о 10:50
news photo
Коломойський: Зеленський - наша спільна з Аваковим перемога
03.05.2019 о 09:09
news photo