Авторизація

Київ
Псевдо-активісти вимагали хабар у столичного забудовника, - ЗМІ
06.05.2019 о 20:02
image

Поламані паркани, знищена техніка, погрози та блокада будівельників — класична схема роботи псевдо-активістів, які розраховують на політичну або грошову вигоду від організації протестних рухів, покликаних дискредитувати будівельників, правоохоронні органи та владу столиці, пише «Є!» з посиланням на Обозреватель.

Акція протесту в Протасовому яру має всі ознаки такої дискредитації, вважає забудовник, який потрапив у скандал із земельною ділянкою по вулиці Миколи Амосова у Солом’янському райони Києва. Там, кажуть, сценарій блокування роботи та фігуранти акцій не змінюються роками. Вперше зачинщики скандалу "засвітилися", коли вимагали 350 тисяч доларів США за припинення акції громадської непокори у Врадіївці, що на Миколаївщині (2013 рік).

За спостереженнями OBOZREVATEL, у ситуації із забудовою Протасового яру головні дійові особи, котрі беруть участь у протестах, ведуть себе як перевертні. Адже ролі членів Комісії Київради з резонансних забудов активісти вимагають зняти соціальну напругу і розпочати діалог із забудовником. А в статусі громадських діячів ці ж люди закликають місцевих мешканців до радикальних дій. Обидві позиції зафіксовані телекамерами різних каналів та блогерів, які публікують свої відео в соціальних мережах.

Отже, аби розібратися в ситуації, ми провели власне розслідування щодо законності або незаконності дій забудовника у Протасовому яру столиці.

Київські землі

"Землі комерційної діяльності", "для іншої житлової забудови", "для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури" — так описані земельні ділянки на всьому схилі Протасового яру в публічній кадастровій карті Києва.

Ця інформація вказує на першу маніпуляцію псевдо-активістів, які називають землі, зокрема між вулицями Протасів Яр і Миколи Амосова, рекреаційними. Учасники протестів маніпулюють даними про абстрактні 4,5 гектара "зеленої зони". В той же час у документації, яку нам показав забудовник, йдеться про земельну ділянку площею 2,78 гектара. А площа фактичної забудови (тобто територія, яка буде зайнята будівлями та дорогами) взагалі не перевищуватиме 0,9 га. І йдеться саме про ту ділянку Протасового яру, де схили захаращені сміттям та відходами. Тобто, називати їх парковою зоною заважає навіть рельєф території, бо нахил земель у деяких місцях сягає 60 градусів. А це означає, що піші прогулянки там неможливі. Та й жодних ознак пішохідних доріжок чи іншої паркової інфраструктури там немає.

Легальність дій забудовника

На засіданні тимчасової комісії Київради з резонансних забудов, 3 травня 2019 року, представник забудовника підтвердив київській громаді, що земельна ділянка передана у користування ще в 2007 році (рішення Київради №503/1164). За цей час орендар сплатив до місцевого бюджету більше 10 мільйонів гривень орендної плати. А земельна ділянка передана для будівництва житлово-офісно-торговельного комплексу з готелем і паркінгом.

Захист довкілля

На території, яка зараз перебуває в суборенді у ТОВ "ДАЙТОНА ГРУП", спеціалісти КО "Київзеленбуд" провели інвентаризацію та повне обстеження зелених насаджень. Така процедура завжди передує будь-яким дозволам на виконання будівельних робіт. За фактом перевірок визначена вартість дерев, які будуть зрізані, під час будівельних робіт. Компенсацію у розмірі 15 мільйонів гривень буде направлено до міського бюджету.

Зібрані нами факти вказують, що конфлікт інтересів існує лише між активістами та правопорушниками, які в день протестів закидали учасників акції та правоохоронців димовими шашками, петардами. І цим поставили під загрозу життя і здоров’я місцевих мешканців, представників правопорядку.

Чи готові псевдо-активісти до цивілізованого діалогу? Їхня поведінка вказує, що ні. Бо засідання тимчасової комісії Київради з резонансних забудов було зірване саме їхніми представниками. Члени цієї команди блокують рух транспорту в столиці, нищать приватну власність, провокують людей до скоєння злочинів.

Нині тимчасова комісія радить ТОВ "ДАЙТОНА ГРУП" призупинити будівельні роботи, через "суспільний резонанс". Але це рішення не вказує на позицію КМДА чи місцевої громади, має лише рекомендаційний характер і поки що відповідає інтересам тільки незначної групи людей.

Читайте також:Завдяки встановленій комунальниками сигналізації в Києві затримали грабіжника ліфтового обладнання

#Київ#активісти#Влада#забудовник
Більше новин:
Кличко на благодійному вечорі в Лас-Вегасі розіграв на аукціоні екскурсію Києвом
04.05.2019 о 10:54
news photo
В Україні оголосили штормове попередження
03.05.2019 о 21:10
news photo
Під Києвом зі зброєю напали на будинок нардепа
03.05.2019 о 11:00
news photo
Бразильця Лусваргі засудили до 13 років за допомогу бойовикам на Донбасі
03.05.2019 о 10:30
news photo