Авторизація

Світ
У Польщі затримали жінку за зображення Богоматері з німбом у кольорах ЛГБТ
07.05.2019 о 12:24
image

Польська поліція затримала 51-річну жінку за "профанацію образу Божої Матері", яка полягала у поширенні зображень Діви Марії з німбом, розфарбованим у кольори веселкового прапора ЛГБТ. Про це повідомив глава МВС Польщі Йоахім Брудзінський, передає «Є!» із посиланням на  "Європейську правду".

"Я вдячний польській поліції за ефективну операцію з виявлення і затримання особи, яка підозрюється у профанації святого для поляків образу Божої Матері. Жодні примовляння про свободу і толерантність не дають нікому права ображати почуття вірних" - написав Брудзінський у Twitter.

Як повідомляє портал Onet, жінку затримали у місті Плоцьку у центральній Польщі. Вона поблизу місцевого костьола розміщувала на біотуалетах і смітниках наліпки і постери з зображенням ікони Ченстоховської Божої Матері, яка особливо шанується у Польщі. Німби Діви Марії і немовляти Христа на зображеннях були розфарбовані у кольори веселки, що також є прапором ЛГБТ. Брудзінський назвав постери культурним варварством.

Затриманій висунули звинувачення в образі релігійних почуттів і зловживанні об'єктом релігійного культу. За подібний злочин передбачене покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на термін до 2 років.

У прокуратурі Плоцька не виключають, що затриманих у справі може бути більше.

"Чорна Мадонна з Ченстохови" є шанованою візантійською іконою, яка знаходиться в монастирі Ясна Гора, об'єкті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є визначною католицькою святинею Польщі.

Читайте також: У польському місті влаштували «суд над Іудою», єврейський конгрес це засудив
#Польща#Поліція#ЛГБТ#ікона
Більше новин:
Польща готова скасувати роумінг для українців
23.04.2019 о 17:38
news photo
500 доларів – не гроші: чому польські вчителі вийшли на страйк
10.04.2019 о 11:11
news photo
У Польщі засудили українця за незвичайну крадіжку в ювелірній крамниці
09.04.2019 о 21:02
news photo
Польський священик вибачився за спалення книг про Гаррі Поттера
04.04.2019 о 18:30
news photo