Авторизація

Суспільство
«ВимкниРосiйське»: біля офісу новинної служби «Інтера» провели акцію (фото)
09.05.2019 о 17:49
image

Близько 30 активістів громадської ініціативи "ВимкниРосiйське" провели акцію протесту біля офісу компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє новинні програми для телеканалу "Інтер".

Як передає "Інтерфакс-Україна", учасники акції під офісом новинної служби "Інтера" залишили телеканалу символічну "чорну мітку", пише «Є!».

 
 
"Ми доносимо дуже чіткий меседж до громадськості: телеканал "Інтер" - це агентура. Відвідуючи його ефіри, приходячи в студію телеканалу, українці легітимізують його діяльність. І цього не повинно бути, і ті, хто має проукраїнську позицію і почує це, нарешті повинні відмовитися відвідувати рупори російської пропаганди", - сказав один з координаторів ініціативи Дмитро Жмайло журналістам у четвер в Києві.

 

Активісти також залишили наклейки "ВимкниРосiйське" на дверях компанії, потім акція завершилася.

Як повідомляється на сторінці акції в Facebook, приводом до її проведення стала програма до Дня перемоги - концерту "Победа. Одна на всех" та фільму "Ни шагу назад!", серед акторів якого - головний герой російської стрічки "Донбасс. Окраїна" – Гела Месхія.

 
 
"Фільм профінансований Міністерством культури РФ, підкріплює міф про "братовбивчу війну" на Сході та заборонений до показу в Україні відповідно до статті 15-1 Закону України "Про кінематографію", - йдеться в повідомленні.

Раніше активісти ініціативи "ВимкниРосійське" звернулись до СБУ з офіційним листом, вимагаючи вжити заходів щодо заборони російського медіапродукту на "Інтері".

Читайте також:Християни східного обряду відзначають Великдень

#Інтер#активісти#акція#російська мова
Більше новин:
Рабінович: Ухвалення мовного закону посилить розкол в країні і спричинить ескалацію конфлікту (відео)
08.05.2019 о 13:42
news photo
«Хайль, Путін!»: Соколова в образі Гітлера привітала росіян з 9 Травня (відео)
02.05.2019 о 17:10
news photo
На пасхальній службі в Константинополі послання вселенського патріарха вперше зачитали українською мовою
29.04.2019 о 11:57
news photo
В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь
27.04.2019 о 17:58
news photo