Авторизація

Події
На Донбасі прикордонники збирали «данину» з перевізників
21.05.2019 о 21:50
image

У Донецькій області прикордонники налагодили схему отримання грошей від перевізників, які перетинали КПВВ Новотроїцьке. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР) у вівторок, 21 травня, передає   «Є!»  

За попередньою інформацією, група інспекторів прикордонної служби створювала штучні перешкоди для перевізників, які перетинають КПВВ Новотроїцьке. Силовики систематично вимагали й отримували від них гроші.  

"В орендованому приміщенні за безпосередньою участю командира відділу прикордонної служби ОБПК Волноваха відбувався розподіл неправомірно отриманих коштів для подальшої їх передачі окремим працівникам вищої ланки прикордонного загону", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що тільки протягом квітня-травня задокументовано понад 70 фактів отримання неправомірної вигоди на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

Хабарників затримали після отримання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 6 тисяч гривень і їх розподілу.  

Під час обшуків у службових приміщеннях КПВВ Новотроїцьке, Донецького прикордонного загону і за місцем проживання всіх фігурантів злочинної схеми було виявлено і вилучено 81 тисячу гривень, 13 тисяч доларів, 300 євро і чорнові записи з розподілом коштів між учасниками злочинної схеми.  

Трьох причетних до незаконної діяльності затримали.

Вирішується питання про повідомлення про підозру за статтею про одержання хабара в особливо великому розмірі (ч.3 ст.368 КК України).

Підозрюваним загрожує від 5 до 10 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.   

Читайте також: Суд арештував в.о. голови Державної служби зайнятості, застава 20 млн
#Донбас#Прикордонники#Хабар
Більше новин:
Прокуратура розпочала провадження щодо можливого хабарництва нардепа Лещенка
16.05.2019 о 19:28
news photo
Через бізнесмена Кропачова у Києві мітингують шахтарі Львівсько-Волинського басейну, – нардеп Бондар
15.05.2019 о 14:48
news photo
Пацієнти онколікарні в Тернополі поскаржились раднику голови ОДА на хабарництво в медзакладі
14.05.2019 о 15:41
news photo