Авторизація

Політика
«Богдан смикав Зеленського за штани чи рубашку, коли той хотів щось сказати», - Ляшко
22.05.2019 о 10:01
image

Указ Зеленського про розпуск парламенту - неконституційний, незаконний і свавільний. Про це написав у своєму Фейсбуці нардеп Олег Ляшко, передає «Є!»

"Зеленський - як Янукович, який у 2010 році після виборів через продажних суддів КС змінив Конституцію, щоб захопити владу. Результат - вбивства людей, війна і хаос! Я абсолютно впевнений, що більшість громадян чекають від нового Президента дотримання Конституції і законів України. Лише це врятує державу від хаосу і беззаконня.

Натомість Зеленський і його оточення йдуть шляхом Януковича - користуючись своїм тимчасовим високим рейтингом, намагаються рейдернути парламент, щоб захопити владу в Україні. Це називається узурпація держаної влади, що прямо заборонено ст. 5 Конституції України", - написав нардеп.

Ляшко також вимагає від Володимира Зеленського, щоб той оприлюднив стенограму вчорашньої зустрічі із головами фракцій в Адміністрації президента.

"Я вимагаю від Зеленського, який декларує прозорість, оприлюднити цю стенограму. Українці мають право знати, хто насправді ними керує, і як за зачиненими дверима вирішувалася доля країни. Це було дуже убоге дійство! Особливо коли Андрій Богдан смикав Зеленського за штани чи рубашку, коли той хотів щось сказати. Через кілька годин Президент призначив свого наглядача-смикача головою адміністрації", - повідомив політик.

Олег Ляшко наголошує, якщо вибори до парламенту відбудуться за старими законами, зокрема,  без скасування мажоритарної системи та без відкритих виборчих списків то, нова Рада буде наповнена "старими політичними корупціонерами".

"За результатами 3-годинних консультацій із Зеленським я попереджаю українців, що Україна - за крок від реваншу регіоналів. Перше, що зробить новий парламент, якщо ми мовчатимемо - скасує закон про українську мову і прийме закон про продаж землі іноземцям",.- заявив нардеп.

Він уточнив, що незважаючи на те, що указ про розпуск парламенту не конституційний, Радикальна партія йде на вибори. Проте його команда буде  ініціювати збір підписів під зверненням до Конституційного суду про визнання неконституційним указ Володимира Зеленського про розпуск парламенту.

Читайте також: Зеркаль відмовилася від топ-посади в адміністрації Зеленського
#Ляшко#Зеленський#Президент#Парламент
Більше новин:
У Світовому конгресі українців відреагували на заклик Зеленського до діаспори про повернення до України
22.05.2019 о 11:49
news photo
Що відомо про главу Адміністрації президента Андрія Богдана
22.05.2019 о 11:09
news photo
Богдан не бачить жодних порушень у своєму призначенні
22.05.2019 о 09:22
news photo
Ляшку заборонили знімати на телефон переговори із Зеленським (відео)
21.05.2019 о 12:10
news photo
Ляшко приїхав на зустріч з Зеленським на велосипеді (фото)
21.05.2019 о 10:35
news photo