Авторизація

Світ
Білоруську активістку звільнили з роботи за підтримку України
19.02.2015 о 09:47
image

Жінка розповіла, що працює в страховій компанії "Промтрансінвест", де часто обслуговують різних чиновників. В суботу 14 лютого до них у справах зайшов чиновник з адміністрації президента.

В цей час вона дивилася на своєму комп'ютері документальний фільм про полонених російських військових, які прибули воювати в Україні. За словами активістки, чиновник був дуже здивований, побачивши фільм, в якому полонені російські військові називають свої військові частини і розповідають, як і навіщо потрапили в Україну.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Белорусский партизан".

 

 

"Йому вкрай не сподобався мій значок з біло-червоно-білим прапором прапор і Пагонею (державні символи Білорусі різних епох, зокрема, часів визвольних змагань після розпаду Російської імперії, з часом були змінені - ред.). А також не сподобалася моя позиція по відношенню до війни в Україні. Ми почали розмову на цю тему, правда, в обличчя він мені нічого не сказав, навіть не сперечався. Однак потім, повернувшись в адміністрацію, підняв шум, мовляв, як може така людина, як я, з такими поглядами працювати в компанії, яка обслуговує адміністрацію президента. Результат: цей чоловік зателефонував до головного офісу і зажадав негайного мого звільнення", - говорить Наталя.

За її словами, співробітники на роботі, а також керівництво, були в шоці від такого наказу. Але заступатися за активістку ніхто не став.

"Можливо, зіграло роль те, що адміністрація президента володіє 1% акцій компанії, тому їх побоюються. Я ж не хочу тепер витрачати свої сили і час на боротьбу з цими чиновниками і системою. Не раз стикалася з ними і знаю, що це таке" , - зазначає активістка.

Сьогодні вона активно займається збором коштів і допомоги для українських бійців.

"Я була на Майдані, знала особисто багатьох загиблих там. І тепер війна в Україні для мене - не простий звук. Тому допомога українцям для мене - першорядна мета. Поки в Україні вбивають людей, все інше значення не має, навіть моє звільнення. Білорусь - наступна у списку, тому якщо Україна програє, війна прийде і до нас. Українці - бійці, ми ж так стояти за своє не зможемо. Тому для мене дуже важливо вже зараз допомагати Україні тим, чим я можу ", - підсумувала Наталія.
#Білорусь#Звільнення#активісти
Більше новин:
Лукашенко натякнув на можливий вихід Білорусі з ЄАЕС
29.01.2015 о 15:37
news photo
У Білорусії запущений процес дерусифікації, в школах відмовляються викладати російською мовою
27.01.2015 о 14:32
news photo
У Білорусі поява "зелених чоловічків" тепер вважатиметься вторгненням
25.01.2015 о 16:14
news photo
Лідер “Ляпіса Трубецького” попросив в України право на постійне проживання
24.01.2015 о 19:01
news photo
Лукашенко готовий на рівних співпрацювати з Заходом, але не на шкоду "братньої" Росії
30.12.2014 о 17:22
news photo
Україна і Білорусь створять спільний телеканал (відео)
22.12.2014 о 09:23
news photo
Білорусь відновила митний контроль на кордоні з Росією
08.12.2014 о 17:43
news photo