Авторизація

Події
Окупаційна влада відправила 152 кримчанина служити на територію РФ
31.05.2019 о 13:54
image

Сьогодні, 31 травня призовників з Криму відправили служити на територію Російської Федерації. Про це з посиланням на воєнкома Криму повідомило підконтрольне окупаційній владі видання "Крыминформ", пише «Є!» з посиланням на 112.

"Літаками військово-транспортної авіації призовники будуть доставлені до місць подальшого проходження служби в частинах і з'єднаннях Військово-космічних сил і Повітряно-десантних військ, - йдеться в повідомленні.
"На сьогоднішній день ми виконали третину від встановленого завдання весняного призову. Сьогодні відправляємо 152 людини в Західний військовий округ – вони будуть служити в Підмосков'ї", – заявив воєнком Олега Єрмілова.

Також на сайті повідомляється, що з початку весняного призову, який стартував 1 квітня, на територію РФ відправили служити близько 500 кримчан, а всього призвані близько тисячі чоловік.

Кримська правозахисна група нагадує, що проведення призову жителів окупованих територій до лав армії окупуючої держави, а також безперервна на території Криму пропаганда служби у ЗС РФ порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції), а переміщення покликаних громадян України з окупованої території на територію РФ порушує ст. 49 цієї Конвенції.

Українські та російські правозахисники підготували рекомендації для кримчан про те, як не стати жертвою кримінального переслідування за ухилення від служби в армії РФ. Ознайомитися з ними можна за адресою.

Читайте також:Опублікована стенограма зустрічі президента Зеленського з керівництвом ВР та парламентських фракцій

#Крим#Росія#Військові#окупація
Більше новин:
Данилюк розповів про перспективи переговорів із Росією
31.05.2019 о 10:49
news photo
Путін мріє стати володарем світу
30.05.2019 о 17:33
news photo
Зеленський створив делегацію в Трибуналі ООН у справі про морську агресію РФ
30.05.2019 о 17:12
news photo
«Особливі хохли»: терорист Прилєпін розповів про своє ставлення до жителів Донбасу
30.05.2019 о 14:47
news photo